Польська Православна Церква: Автокефалія в Україні не може надаватися групі розкольників

Архієрейський Собор Польської Православної Церкви 2 квітня 2019 року на своєму офіційному сайті опублікував Заяву щодо «українського питання», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Святий Архієрейський Собор Польської Автокефальної Православної Церкви ознайомився з кореспонденцією про автокефалію в Україні, яка була отримана з: Константинополя, Олександрії, Росії, Сербії, Румунії, Албанії, Кіпру, Болгарії, Чеської Республіки, України, Ради з прав людини при ООН і листів групи віруючих Польської Автокефальної Православної Церкви», — зазначається у документі.

Архієрейський Собор заявив, що Польська Церква підтверджує свою позицію щодо церковної ситуації в Україні, яка була відображена в резолюціях від 9 травня 2018 року та від 15 листопада 2018 року.

Предстоятель Польської Православної Церкви Блаженніший Митрополит Савва від імені Архієрейського Собору зокрема заявив, що його Церква виступала і виступає «за надання повної незалежності — автокефалії Православної Церкви в Україні».

При цьому архієреї Польської Церкви під терміном «Православна Церква в Україні» мають на увазі форму адміністративного устрою канонічної Церкви, а не новоствореного за допомогою Фанару релігійного угрупування ПЦУ.

«Автокефалія Церкви в Україні має ґрунтуватися на догматичних і канонічних нормах всієї Церкви, а не групи розкольників. Ті, хто відступили від Церкви, при цьому позбавлені священицького рукоположення, не можуть репрезентувати собою здоровий церковний організм. Це неканонічна дія, що порушує євхаристійну і міжправославну єдність», — йдеться в Заяві.

Також в документі сказано, що Польська Православна Церква з метою врегулювання церковного життя в Україні співпрацює з іншими Помісними Церквами. Архієреї Польської Церкви закликають усіх тих, для кого дорога єдність Православ’я до молитви за те, щоб Бог дав цю єдність братській Україні.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3475

Залишити відповідь