Представник «ПЦУ» влаштував провокацію під стінами Почаївської Лаври

Прихильники «ПЦУ» на чолі з настоятелем Петро-Павлівської каплиці «ПЦУ» в м. Броди Львівської області Степаном Широю влаштували 3 квітня 2019 року провокацію біля брами Свято-Успенської Почаївської Лаври. Братія Лаври не допустила активістів, зірвавши таким чином провокацію, про що свідчить відео на Facebook-сторінці самого представника «ПЦУ», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як видно на відеозапису, представник «ПЦУ» разом зі своїми прибічниками, після того, як провокація не вдалася, почали проводити свою «службу» прямо під стінами Лаври таки чином, що перегородили прохід до обителі для прочан. Притому, що згідно з церковними канонами схизматики не можуть «служити» в монастирі канонічної Церкви, про що добре відомо «служителю ПЦУ», — тільки можуть відвідати.

Такі дії активістів змусили насельника Почаївської Лаври звернутися до них із проханням відійти убік і не заважати богомольцям, які хочуть потрапити до Лаври. «Я з повагою до вас ставлюся, станьте трохи в стороні від центрального входу. Ви людям заважаєте. Ви прекрасно знаєте, що якщо ви хочете бути в Європі, як ви кажете, то я вам кажу… Шановні, трохи просто станьте в стороні», — звернувся до активістів він.

Однак уже за кілька днів після невдалої провокації місцеві ЗМІ опублікували неправдиві статті про те, що начебто ченці не впустили до Почаївської Лаври учасника АТО та поводили себе агресивно. Навіть приписали насельнику обителі вигадані, певно, самими журналістами або прибічниками «ПЦУ», слова, які, натомість, спростовуються їхнім же відео.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6528

Залишити відповідь