Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди 25-річчя Тульчинської єпархії (фото, відео)

12 травня 2019 року, у Неділю 3-тю після Пасхи, день пам’яті святих жон-мироносиць, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочистості з нагоди 25-річчя Тульчинської єпархії та привітав митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана з 70-літтям та 30-річчям архієрейської хіротонії. Божественну літургію Предстоятель звершив у Різдва Христового кафедральному соборі м. Тульчин (Вінницька обл.), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили митрополити: Вишгородський і Чорнобильський Павел, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Білоцерківський і Богуславський Августин, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Балтський і Ананьївський Олексій, Уманський і Звенигородський Пантелеімон; архієпископи: Бучанський Пантелеімон, Городницький Олександр, Роменський і Буринський Іосиф, Боярський Феодосій, Вінницький і Барський Варсонофій; єпископи: Іполит (Хилько), Інокентій (Шестопаль), Олександрійський і Світловодський Боголєп, Хотинський Веніамін, Баришівський Віктор, Білогородський Сильвестр, Ладижинський Сергій, а також духовенство єпархії та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді, в якому розповів про подвиг святих жон-мироносиць та привітав православних вірян, а особливо жінок з цим зі святом.

«Свято жон-мироносиць ще називається жіночим днем, святом усіх православних жінок. Тому всіх вас поздоровляю із цим великим днем», — сказав він.

За словом Архіпастиря, «святі жони-мироносиці показали, що, проживаючи звичайним життям, можна бути вірним Богові. І ця вірність доводиться не деклараціями, не виказуванням себе, а в смиренному виконанні Божественних заповідей — ця вірність найприємніша перед лицем Бога».

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана з двома ювілеями — 70-літтям від Дня народження та 30-річчям архієрейської хіротонії. За труди во славу Української Православної Церкви Архіпастир нагородив Високопреосвященнішого владику «Знаком Предстоятеля Української Православної Церкви».

Митрополит Іонафан подякував Блаженнішому владиці за теплі слова привітання та високу нагороду і подарував Його Блаженству Володимирську ікону Божої Матері.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5792

Залишити відповідь