У селі на Рівненщині п’яні прихильники «ПЦУ» намагалися вигнати з дому священика з родиною

5 червня 2019 року в селі Нова Мощаниця Рівненської області в другій половині дня п’яні прихильники ПЦУ з’явилися на подвір’я церковного будинку, де проживає протоієрей Ігор Гнатишин, настоятель захопленого активістами «ПЦУ» храму на честь Різдва Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Рівне. Голос Церкви».

Троє місцевих чоловіків в стані алкогольного сп’яніння, вимагали покинути церковний будинок, нецензурно висловлювалися і погрожували розправою. Дружина батюшки, матінка Наталя, змушена була закритися в хаті і викликати поліцію.

Коли на вулиці стемніло, до будинку священика вже зійшлося близько 10-ти жителів-прихильників «ПЦУ».

Зазначається, що саме в цей день у Новій Мощаниці побував очільник «ПЦУ» на Рівненщині «владика» Іларіон. Активісти «ПЦУ» після зустрічі зі своїм “духовним наставником” відразу пішли з’ясовувати стосунки із священиком канонічної церкви.

Релігійний конфлікт в Новій Мощаниці триває з початку березня. Після силового захвату храму УПЦ прихильниками «ПЦУ», громада разом зі священиком, облаштували молитовну кімнату в будинку батюшки. Рейдерам це не подобається, оскільки отець Ігор згуртував навколо себе вірян та продовжує далі звершувати послух священика.

Просмотров: 800

Залишити відповідь