Встановлено дати вступних кампаній до Волинської, Полтавської і Сумської духовних семінарій

Волинська духовна семінарія, що здійснює підготовку кандидатів для пастирського служіння та богословів згідно з Церковним освітнім стандартом базової вищої духовної освіти, Полтавська місіонерсько-духовна семінарія, що готує церковно- і священнослужителів, місіонерів, іконописців і регентів-псаломщиків церковного хору, та Сумська духовна семінарія імені Митрополита Володимира (Сабодана), де надається богословська освіта рівня бакалавра, запрошують на навчання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайти духовних навчальних закладів УПЦ.

Волинська духовна семінарія – вищий духовний навчальний заклад, що здійснює підготовку кандидатів для пастирського служіння та богословів згідно з Церковним освітнім стандартом базової вищої духовної освіти.

Семінарія має статус юридичної особи, здійснює свою діяльність у відповідності до Статуту і є учбовим закладом Української Православної Церкви згідно з реєстраційним свідоцтвом Ради у справах релігії при Кабінеті Міністрів України за № 422 від 16.03.1994 р.

У духовній семінарії існують наступні форми навчання: стаціонарна і заочна. Нормативний термін засвоєння програми для стаціонарної форми навчання – 4 роки. Студентам стаціонарної форми навчання надається безкоштовний гуртожиток і харчування.

Підготовка кандидатів для пастирського служіння здійснюється через засвоєння ними православного віровчення, основ духовного життя та пастирського служіння, християнських норм моральності, а також через прищеплення любові до православного богослужіння.

Після закінчення семінарії студенти складають випускні екзамени та захищають випускну кваліфікаційну роботу. Випускнику видається диплом про базову духовну вищу освіту з присвоєнням кваліфікації в галузі православного богослов’я.

При ВДС також функціонують дворічні курси регентів-псаломщиків і заочний сектор для священнослужителів.

Правила прийому: на стаціонарне відділення Волинської духовної семінарії приймаються особи чоловічої статі віруючі Української Православної Церкви віком від 18 до 35 років, які мають середню або вищу освіту, не одружені або одружені першим шлюбом.

Абітурієнтам необхідно подати в канцелярію семінарії такі документи:
– прохання на ім’я ректора семінарії (на місці);
– рекомендацію парафіяльного священика, завірену керуючим архієреєм;
– анкету (на місці);
– чотири фотокартки розміром 3х4 см;
– автобіографію;
– свідоцтво про народження (оригінал);
– документ про освіту (оригінал);
– довідку про склад сім’ї;
– довідку про стан здоров’я;
– довідку (а не свідоцтво) про хрещення;
– довідку про вінчання (для одружених).

При подачі документів (всі вони мають бути вкладені в папку) з собою мати паспорт і військовий квиток (приписне свідоцтво).

Прийом документів проводиться ДО 16 СЕРПНЯ 2019 року.

Дата складання вступних іспитів: 20-22 СЕРПНЯ 2019 року.

Абітурієнти допускаються до екзаменів при наявності всіх документів.

Студентам надається гуртожиток і харчування.

Початок навчання – 1 ВЕРЕСНЯ.

Абітурієнти повинні пройти співбесіду та скласти наступні екзаменаційні іспити:
1. Письмова робота.
2. Священна історія Старого і Нового Завітів (усно).
3. Церковно-слов’янська мова (читання).
4. Церковний спів.

На заочний сектор Волинської духовної семінарії приймаються клірики Української Православної Церкви віком до 50 років, які перебувають на парафіяльній службі.

Зарахування на заочний сектор відбувається згідно з рекомендацією керуючого архієрея без вступних іспитів.

Вступникам необхідно подати ДО 1 ВЕРЕСНЯ в канцелярію семінарії наступні документи:
– прохання на ім’я ректора (на місці);
– благословення правлячого архієрея;
– анкету (на місці);
– автобіографію;
– документ про освіту (копія);
– посвідчення (копія) про хіротонію (у сан диякона, у сан священика);
– указ про призначення на парафіяльне служіння (копія);
– дві фотокартки 6х8;
– копію паспорта;
– копію свідоцтва про народження.

Подробиці щодо правил прийому у ВДС, а також перелік питань з дисциплін для абітурієнтів — читайте на сайті Волинської духовної семінарії.  

Полтавська місіонерська духовна семінарія – вищий духовний навчальний заклад Української Православної Церкви, що готує церковно- і священнослужителів, місіонерів, іконописців і регентів-псаломщиків церковного хору.

1. Богословсько-місіонерський та місіонерсько-катехизаторський факультети – структурні підрозділи Полтавської семінарії, що готує фахівців в області православного богослов’я, церковно- і священнослужителів, місіонерів, викладачів для богословських шкіл і, в подальшому, спеціалізації на програмах магістерського рівня. На богословсько-місіонерський факультет приймаються особи чоловічої та жіночої статі православного віросповідання у віці від 17 років. Термін навчання – 4 роки. Форми навчання: стаціонарна, заочна та дистанційна (остання для окремої категорії осіб).

2. Відділення регентів-псаломщиків готує кваліфікованих церковнослужителів псаломщиків і регентів для Православної Церкви. На регентське відділення приймаються особи чоловічої та жіночої статі православного віросповідання у віці від 16 років і чоловічої – від 17 років. Форми навчання: стаціонарна – 2 роки, заочна – 3 роки (остання тільки при наявності музичної освіти – не менше 4 класів музичної школи і стажу крилосного співу – не менше 1 року).

3. Іконописна школа імені преподобного Порфирія Кавсокаливіта ПМДС є одним з провідних закладів підготовки професійних фахівців в області церковного живопису, навчальна програма якого поєднує опанування іконопису та монументального християнського сакрального живопису з богословською освітою. Форма навчання – тільки стаціонарна.

Студенти забезпечуються житлом і харчуванням (харчування та проживання платне).

При семінарії діє бібліотека, в якій, крім друкованих видань, є відео- та аудіоматеріали.

Студентам денної форми навчання надається відстрочка від армії.

На сектор заочного навчання приймаються не тільки священнослужителі, але також і миряни чоловічої і жіночої статі. Враховуючи місіонерський характер навчального закладу, особи які не мають священного сану можуть навчатися заочно або дистанційно на місіонерсько-катехизаторському факультеті. Після прийняття студентом священного сану та пред’явлення ним відповідного документу, його буде переведено на богословсько-місіонерський факультет. Програми заочного навчання повністю відповідають змісту і обсягу програм стаціонарної форми.

Студенти заочного сектору забезпечуються навчальними програмами, друкованими та аудіоматеріалами.

Правила прийому до ПМДС скачуйте на сайті Полтавської місіонерської духовної семінарії.

Сумська духовна семінарія імені Митрополита Володимира (Сабодана) протягом останніх двадцяти років існує як навчальний заклад, де нині надається богословська освіта рівня бакалавра.

Абітурієнти, які усіпшно склали вступні випробування, можуть пройти повний курс навчання православного богослів’я, отримати навички участі у богослужіннях, волонтерської роботи та церковного соціального служіння. Навички молитви та християнського благочестя створюють умови для духовного зростання. Спільні паломницькі подорожі, місіонерські просвітницькі акції, концертні виступи згуртовують, виявляють творчі таланти студентів семінарії.

Студентами духовної семінарії можуть стати особи чоловічої статі віком від 18 до 35 років православного віросповідання, які усіпшно склали вступний комплексний іспит.

Семінарія має обладнані навчальні аудиторії для кожного курсу, бібліотеку, домовий храм. Налагоджено навчальний процес за сучасними методичними нормами та академічними правилами. Випускники можуть продовжити навчання в духовній академії або у світському навчальному закладі за спеціальностями гуманітарного профілю та отримати диплом магістра.

Студентам надається місце проживання у семінарії та чотириразове харчування, створено усі побутові умови (ліжко та шафа для одягу, трапезна, туалет, душ, побутова кімната із пральною машиною та праскою, wi-fi, кімната для заняття фізичними вправами).

Навчання в Сумській духовній семінарії безоплатне.

За довідками звертатися до Сумського єпархіального управління за тел.: (+38 0542) 22 24 53, 22 05 60.

Правила прийому до СДС читайте на сайті Сумської духовної семінарії.

Нагадаємо, що 11 червня, під час засідання Вченої ради, були встановлені дати проведення вступної кампанії до Київської духовної академії і семінарії з 30 липня по 3 серпня 2019 року.

Просмотров: 518

Залишити відповідь