Митрополит Єфрем взяв участь у мітингу-реквієму вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО у Кривому Розі

14 червня 2019 року в Металургійному районі міста Кривого Рогу відбувся пам’ятний мітинг-реквієм по загиблим учасникам антитерористичної операції на сході України. Вшанувати всіх, хто виконує чи виконував свій громадянський та військовий обов’язок на сході нашої держави прибув митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

14 червня закріплено і встановлено Статутом територіальної громади м. Кривого Рогу, як День вшанування учасників антитерористичної операції та організації об’єднаних сил на сході України. Ця дата була обрана невипадково, адже саме в цей день у 2014 році сталася страшна трагедія – в небі над Луганськом був збитий військово-транспортний літак ІЛ-76. На борту літака знаходилось 49 українських військовослужбовців, зокрема, і з Кривого Рогу. В результаті катастрофи всі загинули.

У покладанні квітів до пам’ятника воїнам, що загинули при виконанні військових обов’язків на сході України прийняли участь Керуючий Криворізькою єпархією Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, Криворізький міський голова Вілкул Юрій Григорович, народний депутат України Андрій Гальченко, учасники антитерористичної організації та організації об’єднаних сил в Луганській та Донецькій областях, родини загиблих учасників бойових дій, голова громадської організації «Об’єднання солдатських матерів Криворіжжя» Наталія Король, голова громадської організації «Асоціація загиблих в АТО сімей Кривого Рогу» Юрій Караченцев, Почесні громадяни міста, Герої України, Герої Соціалістичної праці, члени виконкому Криворізької міської ради, голови районних рад міста Кривого Рогу, керівники правоохоронних органів, командири та військовослужбовці військових частин Криворізького гарнізону, представники громадських організацій та мешканці міста.

Тисячі наших земляків стали на захист незалежності та цілісності територіальних кордонів нашої держави. Більше 6000 криворожців пройшли випробовування війною, сумлінно виконуючи свій громадський обов’язок, нажаль, не всім їм судилось повернутися живими додому. Нещодавно Кривий Ріг втратив 151-го нашого земляка. Невідомою залишається доля тих, хто потрапили в полон.

Присутні на мітингу-реквіємі молитовно вшанували загиблих бійців хвилиною мовчання, після чого всі бажаючі поклали квіти біля пам’ятнику військовослужбовцям, що загинули під час виконання військових обов’язків в зоні АТО.

«Хочеться побажати жителям нашого міста, що виконують свій обов’язок в зоні проведення антитерористичної операції та організації об’єднаних сил на сході України, а також тім що знаходяться в полоні чи пропали безвісти, щоб вони повернулись додому живими, нехай матері дочекаються своїх дітей, дружини – чоловіків, а діти – батьків.

Нехай на території України знов запанують мир, злагода та добро!», — йдеться у повідомленні єпархіальної прес-служби.

Просмотров: 469

Залишити відповідь