Керуючий справами УПЦ зустрівся зі священиками захоплених розкольниками храмів (оновлено)

14 червня 2019 року Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся зі священиками парафій, храми яких були захоплені розкольниками. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційну сторінку у фейсбук владики.

20 кліриків Рівненської та Сарненської єпархій, отримали слова підтримки від керуючого справа УПЦ митрополита Бориспільського та Броварського Антонія. Також владика передав вітання від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

“Ви усі складали присягу священика, бути вірними Святій Церкві – ви не порушили дане Богу слово, – зазначив митрополит Антоній. – Нині ви лишились без храмів, зате з паствою і це головне. Бо пастир і паства – справжня Церква.”

Як зазначають священики, спілкування з митрополитом було теплим та невимушеним.

Митрополитів обох єпархій: Сарненської та Рівненської представляв єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ.

” Ми вдячні за батьківську підтримку і турботу, – звернувся владика Пимен. – Просимо надалі молитись за паству у єпархіях, що залишилась вірна канонічній Церкві.” 

По завершенню зустрічі священики відвідали святині Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, нещодавно секретар Тамасоської єпархії Кіпрської Православної Церкви архімандрит Нектарій відвідав парафії Ріненщини, Волині і Тернопільщини, які постраждали від рейдерства, а також Свято-Успенську Почаївську Лавру та запевнив духовенство і вірян УПЦ у тому, що світове Православ’я шукає шляхи вирішення української церковної кризи. Архімандрит Нектарій (Бакопулос) розповів, що вражений вірою гнаних прихожан Української Православної Церкви.

Просмотров: 3138

Залишити відповідь