На Закарпатті та Луганщині освячено нові храми (фото)

В Мукачівській та Сєверодонецькій єпархіях митрополит Феодор та архієпископ Никодим звершили чин освячення нових храмів, в Луганській єпархії митрополит Митрофан та архієпископ Пантелеімон освятили куполи для храму, що будується. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

16 червня, в день Святої П’ятидесятниці, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чин освячення нового храму і престолу та Божественну літургію у Свято-Преображенському храмі села Мужієво, що на Берегівщині Закарпатської області.

Архіпастир у своєму слові привітав настоятеля храму протоієрея Віктора Максима, дякуючи йому, парафіяльній раді та прихожанам храму за ревносне служіння Церкві Христовій.

Цього ж дня митрополит Луганський і Алчевський Митрофан та архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон після Літургії в Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Алчевськ Луганської області звершили освячення куполів для споруджуваного храму Святого Духа в селі Олексіївка.

На завершення свята учасники торжества вирушили до Свято-Духівського храму в с. Олексіївка, де Преосвященні владики і меценати будівництва зробили закладку іменного каменю в стіну прихрамової адміністративної будівлі.

17 червня, в день Святого Духа, архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим звершив чин освячення Свято-Троїцького храму в селищі Березово м. Лисичанська Луганської області. Потім владика очолив Божественну літургію в новоосвяченому храмі.

Просмотров: 1059

Залишити відповідь