Предстоятель зустрівся з буковинською школяркою, яку не допустили на випускний вечір

Блаженніший владика наголосив на необхідності залишатися вірними Богові та Його Святій Церкві в будь-яких життєвих випробуваннях, дав Христині з мамою духовні настанови та побажав Божої підтримки на подальшому життєвому шляху родини.

19 червня 2019 року Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся у своїй резиденції на території Києво-Печерської Лаври із Христиною Велущак — випускницею 9-го класу Задубрівської НВК Заставнівського району Чернівецької області, яку не допустили на випускний вечір через те, що Христина ходить до храму УПЦ. Дівчину супроводжувала її мама Кароліна Велущак. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика розпитав гостей про церковну ситуацію, яка склалася в Задубрівці і про особливості конфлікту в школі. Христина розповіла Його Блаженству про образи та насмішки, які їй довелося перетерпіти від однокласників, їх батьків та односельчан через те, що вона залишається парафіянкою громади УПЦ.

Її мама Кароліна ознайомила Предстоятеля про сучасний стан міжцерковного протистояння в Задубрівці, зокрема, і на Буковині, загалом.

Його Блаженство наголосив на необхідності залишатися вірними Богові та Його Святій Церкві в будь-яких умовах та життєвих випробуваннях. Архіпастир дав Христині з мамою духовні настанови, побажав Божої підтримки та заступництва святих на подальшому життєвому шляху родини, привітав із святом Пресвятої Трійці, вручив святкові подарунки та благословив.

Читайте також: «Забери свої москальські гроші, ти на випускний не підеш!» — буковинська школярка та її мама розповіли про останні місяці у школі

Просмотров: 9360

Залишити відповідь