На Чернігівщині прихильники «ПЦУ» звезли нетверезих бойовиків охороняти від ЗМІ та вірян УПЦ свої збори (відео)

21 червня 2019 року у с. Парафіївка Ічнянського району Чернігівської області в клубі відбулися збори. В оголошеннях, що були розклеєні по селу розповідалося, що на ці збори «ініціативна група» запрошувала релігійну громаду села. Оскільки в Парафіївці діє лише одна релігійна громада Української Православної Церкви, то парафіяни, на чолі зі своїм настоятелем протоієреєм Петром, вирішили прийти і дізнатись, хто їх запрошує. Адже підготовка до цих зборів була утаємничена, і ні в кого не можна було дізнатись про порядок денний. Проте на дане зібрання парафіян не пустили кілька десятків нетверезих радикалів. Бойовики не пустили до зали і представників засобів масової інформації, що є прямим порушенням закону про ЗМІ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ніжинської єпархії.

Як зазначається на єпархіальному сайті, о 16:00 до Парафіївки з’їхались кілька десятків «тітушок», представників радикальних угрупувань, частина з яких знаходилась у нетверезому стані (що видно з відео), частина виглядала неповнолітніми. Радикали з лайкою заблокували вхід до клубу і не пустили на «збори» настоятеля місцевої парафії. Не допустили до зали клубу і інших парафіян Парафіївського храму з навколишніх сіл, де немає своєї культової споруди.

Коли ж віряни звернулись за роз’ясненнями до поліції, то її представники повідомили, що діють за розпорядженням селищної голови Карпенко Валентини Федорівни, яка наказала не впускати до зборів місцевого священика. Водночас до зали пропустили немісцевих представників «УПЦ КП», які познімали з себе хрести, щоб замаскуватись.

Віряни вимагали від поліції допустити їх на збори релігійної громади. Однак, представники МВС відмовили їм, мотивуючи це тим, що на даний час у клубі збори релігійної громади не відбуваються, а проходить зібрання територіальної громади.

Бойовики не пустили до зали і представників засобів масової інформації, що є прямим порушенням закону про ЗМІ. Мабуть «ініціативній групі» було що приховувати від громадськості. Адже так і було, бо всім, хто виступав проти цього беззаконня, присутні на зборах представники роботодавців погоджували негайним звільненням з роботи.

Оскільки є підтвердження того, що голова Парафііськоі селищної громади Карпенко В.Ф. особисто давала розпорядження про організацію такого зібрання, мета якого підробка статутних документів релігійної громади, віряни звернулися до правоохоронних органів із повідомленням про кримінальний злочин, вчинений посадовою особою. Також було повідомлено Чернігівську обласну державну адміністрацію про спробу фальсифікації статутних документів та надіслані протоколи справжніх зборів Парафіївської Свято-Миколаївської громади Української Православної Церкви, в яких засвідчено, що віряни не мають жодного наміру змінювати свою конфесію і засуджують організацію місцевою владою підвезення радикалів для прикриття своїх злочинних дій.

Просмотров: 798

Залишити відповідь