Предстоятель: Потрібно жити не так, як диктує модний світ, а так, як навчає Господь (+відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів під час проповіді в Києво-Печерській Лаврі, яка нагорода людині за святість, за її скромне і праведне життя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав, що із цим питанням — «яка буде нагорода за святість?» — звернулися апостоли до Спасителя. І Господь їм сказав, що «коли, при відновленні світу, Син Людський посяде на престолі слави Своєї, тоді сядете й ви, що за Мною пішли, на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих» (Мф. 19: 28).

«Тобто святі будуть судити весь світ. Може, вони не будуть, як ми собі сьогодні уявляємо, — виносити вироки, та вони своїм життям, своєю присутністю будуть викривати нас грішних, і ми не зможемо сказати, що я не міг зробити, бо жив у такий незручний час. — пояснив Архіпастир. — Бо Господь нам одповість, що ось святий жив у той час, що й ти, та він догодив Богу, а ти що робив, чому не змушував себе догоджати Богу».

Його Блаженство підкреслив, що за святість людину чекає нагорода. «”Кожен, хто за Ймення Моє кине дім, чи братів, чи сестер, або батька, чи матір, чи дітей, чи землі, той багатокротно одержить і успадкує Вічне життя” (Мф. 19: 29) , — навів слова з Євангелія Предстоятель і продовжив: — Така велика нагорода чекає на людину за те, що вона правильно відноситься до Бога, що любить Бога найбільше, що сповідує Бога завжди і всюди, і коли людина так робить, то це користь і для неї, і для матері, і для дітей».

Блаженніший владика зауважив, що всіма Божими дарами на землі «ми користуємося, тільки завдячуючи небагатьом праведникам», тому важливо прагнути святості та йти шляхом до Бога.

«Заради праведного Господь посилає дощі, і сонце нам світить, і вітри дмуть сприятливі, і земля вирощує потрібні плоди і злаки… Тому ми всі повинні намагатися уподібнюватися святим угодникам, дивитися не на те, що говорить світ, а на те, що говорить Господь. Навіть якщо те, що сказав Господь, сьогодні є немодним, безперспективним, ми все одно це повинні робити. Тому що те, що сьогодні неперспективно, завтра нам принесе щастя і благословення Боже, а те, що сьогодні красиве і багатообіцяюче, завтра принесе гіркоту і погибель», — підсумував Предстоятель.

Просмотров: 2389

Залишити відповідь