26 — 27 червня червня 2019 року митрополит Вострський Тимофій, Екзарх Пресвятого Гробу Господнього на Кіпрі, у супроводі єпископа Васильківського Миколая, вікарія Київської митрополії, відвідав Свято-Успенську Почаївську Лавру — звершив Божественну літургію та вклонився лаврським святиням, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Почаївської Лаври.

26 червня, під дзвін, біля святої брами високоповажного гостя зустрів намісник Лаври митрополит Почаївський Володимир із братією святої обителі, після чого гості вклонилися святиням Лаври: чудотворній іконі «Почаївської», Стопі Божої Матері і мощам преподобних Іова та Амфілохія, чудотворців Почаївських, а також намісник провів невелику екскурсію, під час якої гості відвідали новий Преображенський собор.

27 червня в Успенському соборі Лаври митрополит Вострський Тимофій очолив Божественну літургію. Його Преосвященству співслужили: митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, намісник Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, єпископ Васильківський Миколай, а також братія Лаври у священному сані.

Після закінчення богослужіння владика намісник подякував митрополиту Тимофію за приїзд і підніс йому в дар пам’ятну панагію. У свою чергу ієрарх Єрусалимської Церкви висловив подяку за теплий прийом і звернувся до всіх присутніх із повчальним словом.

Перед від’їздом зі святої Лаври гості відвідали монастирську бібліотеку.

Високоповажні паломники також відвідали Почаївський Свято-Духів скит, чернече кладовище і Кременецький Богоявленський жіночий монастир, де їх насельники, насельниці і віряни зустрічали під дзвін та урочистий спів.

Нагадаємо, 26 червня 2019 року, на запрошення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, митрополит Вострський Тимофій, Екзарх Пресвятого Гробу Господнього на Кіпрі виступив із відкритою лекцією в Київській духовній академії і семінарії, а також після відповів на питання журналістів про відношення Єрусалимської Церкви до релігіозних подій в Україні.   

Просмотров: 2379

Залишити відповідь