У день свята Різдва Іоанна Предтечі Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

7 липня 2019 року, у Неділю 3-тю після П’ятидесятниці, день свята Різдва святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, а також братія обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, у якому розповів про історію Різдва Предтечі Господнього, про родовід святого Пророка, про його родинний зв’язок зі Спасителем, про його життєвий подвиг, проповідь і мученицьку кончину.

7 липня Православна Церква згадує народження великого святого, про якого Сам Господь сказав: “Між народженими від жінок не було більшого над Іоанна Хрестителя”(Мф. 11:11). Євангеліст Лука розповідає, що народження Іоанна Предтечі супроводжувалось дивовижними подіями.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після завершення богослужіння Архіпастир подякував архієреям і духовенству, які співслужили, за молитви, привітав причасників з прийняттям Животворящих Христових Таїн, іменинників, що носять ім’я святого Предтечі Іоанна — з днем небесного покровителя. На завершення Блаженніший Митрополит Онуфрій призвав на паству Боже благословення.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння в цьому ж соборі.

Просмотров: 1479

Залишити відповідь