Кожна парафія «ПЦУ» повинна платити Фанару від 4000 €, — митрополит Антоній (відео)

Коли Фанар з’ясував, що передача йому обіцяних Порошенком українських святинь не відбудеться, була призначена плата за Томос — від 4 до 20 тисяч € з кожної парафії «ПЦУ». Про це розповів Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в інтерв’ю журналістам програми «Радар» в ефірі телеканалу «NewsOne», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

9 липня 2019 року Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній повідомив, що після невдалих спроб отримати у власність українські святині, Константинопольський Патріархат обклав «податком на Томос» кожну парафію «ПЦУ».

Як зазначив владика, це відбулося після невдалої спроби представників Патріарха Варфоломія налагодити контакти з Президентом Володимиром Зеленським.

Митрополит Гальський Еммануїл намагався з’ясувати, чи готовий новий Президент виконувати домовленості, досягнуті з експрезидентом Петром Порошенком щодо передачі Фанару ряду українських храмів і монастирів.

«Ця зустріч не вдалася, — розповів митрополит Антоній. — Коли це не вийшло, Еммануїл представив Епіфанію рахунок».

Таким чином, після невдалих спроб отримати у власність українські святині, Константинополь вирішив поповнити казну іншим способом.

«Вони порахували, скільки парафій при об’єднанні УАПЦ і Київського патріархату, і наклали на кожен прихід “податок”. Найменша сума – 4000 €, найбільша – 20000 €. Це з кожного приходу (навіть сільського) і передали рахунок Епіфанию. Після цього Філарет і підняв “бучу”», — розповів ієрарх.

Інформацію про «данину» Фанару підтвердили й в «ПЦУ».

«Сказали, що 28 мільйонів повинні внести, що повинні перерахувати ці гроші в Константинополь», – розповів один із «священників ПЦУ».

Просмотров: 6364

Залишити відповідь