Предстоятель: Важливо сповідувати віру вустами, а ще важливіше — жити за нею

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав під час проповіді в День Хрещення Русі і день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Цей день є для нас великим днем, тому що ми стали дітьми Божими, чадами вічного спасіння і вічного життя. Ми бережемо Святу віру, яку нам приніс святий князь Володимир, шануємо її — не тільки сповідуємо вустами, а й намагаємося жити за цією вірою. Якщо ми хочемо бути гідними нащадками св. кн. Володимира, то повинні уподібнюватися йому в його вірі за Євангельськими Законами», — підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Архіпастир нагадав, що до Хрещення святий князь Володимир був жорстоким правителем, та після переродився — «став для всіх і батьком, і матір’ю». «Він так любив людей і допомагав знедоленим, що коли спочив, то люди стали називати його “Красным солнышком” — себто красиве сонце, яке зігрівало тих, хто потребував людської уваги і людської допомоги», — розповів про святого князя Володимира Предстоятель.

Тому, за словами Блаженнішого владики, якщо ми хочемо бути гідними нащадками Хрестителя Русі, то також «повинні змінити своє життя з гріховного на праведне».

«Ми повинні будувати своє життя на Священних Законах Євангелія, — зазначив владика. — Та людина, яка підкоряє себе цим Священним Заповідям, сама стає любов’ю, наповнюється Божою благодаттю, яка навчає людину правильно любити Бога і любити свого ближнього».

Причому, як підкреслив Митрополит Онуфрій, ми маємо прагнути бути нащадками святого князя Володимира «не тільки за плоттю, а ще більше за духом». «Щоб ми намагалися жити так свято, як він жив, робити добро так, як він робив, щоб ми берегли між собою мир, щоб ми поважали один одного, щоб ми любили один одного. Тому що та людина, яка любить Бога і ближнього, стає достойною для вічного життя на Небі у Христі Іісусі Господі нашім», — пояснив Архіпастир.

Просмотров: 1126

Залишити відповідь