У День Хрещення Русі «активісти ПЦУ» зірвали богослужіння православним на Волині

28 липня під час Літургії до храму Різдва Пресвятої Богородиці у селі Сусваль Володимир-Волинського району увійшли невідомі чоловіки, декотрі з них на доброму підпитку. Звезені з різних місць і очолювані кількома «священниками» новоутвореної структури «ПЦУ», вони мали конкретне завдання – зірвати святкове Богослужіння і спровокувати чергове захоплення храму у цей святий для всього Східного Православ’я день. Про це повідомляється в прес-службі Володимир-Волинської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

До них долучилися і місцеві жителі, які не мають жодного стосунку до церковного життя села.

Прибульці заблокували вхід до храму, практично перетворивши настоятеля отця Богдана Гнатюка, хористів та присутніх на службі богомольців у заручників, не дозволяючи нікому ані ввійти, ані вийти з храму, ані навіть передати їжу заблокованим.

На підтримку братам у Сусваль поспішили члени спільноти Української Православної Церкви на чолі зі своїм керуючим архієреєм митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром.

Відомо, церква у селі Сусваль є пам’ятником архітектури. Охоронний договір щодо збереження цієї святині, підписаний з нинішнім настоятелем отцем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, що на законних підставах дає йому право захищати свій храм.

Такий же договір, не анулювавши попередній, Міністерство Культури та Релігії України укладає з новопризначеним «священником ПЦУ». Виникає прецедент, який поглиблює протистояння. Замість того, щоб вирішувати конфлікт у правовому полі, хтось зумисне підкидає дров у вогонь протистояння.

«Так хто ж стоїть за цим розбратом, за цим зіткненням донедавна мирних і спокійних людей?! — запитують в єпархії. — Хтось же тішиться з цієї біди, з цих сліз, якщо навіть у день принесення на нашу землю Володимиром Великим релігії любові та миру, сіє ненависть і ворожнечу! Питання не риторичні. І кожному неминуче доведеться на них відповідати. Якщо не тепер, то перед Престолом Глави Церкви – Христом».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1024

Залишити відповідь