Виступи в ООН на захист УПЦ викликали резонанс у закордонних медіа

Заяви голови Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископа Баришівського Віктора та пакет інформативних заяв, направлених правозахисною організацією Public Advocacy в рамках 41 сесії Ради з прав людини ООН до уваги закордонних дипломатів та структур ООН, викликали низку резонансних публікацій у закордонних медіа. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Декілька інформаційних ресурсів заявили про наявність спільної проблематики та тенденцій порушень прав віруючих в Україні, Чорногорії та Македонії.

Сербське видання in4s.net, зокрема, звернуло увагу на те, що «порушення прав людини канонічних православних християн в Україні, Північній Македонії та Чорногорії відбувається державними органами, які переслідуючи власні політичні ціли, порушують індивідуальні та колективні права людини».  

Православні віруючі у цих країнах продовжують потерпати від захоплень храмів, дискримінаційних законів та спроб державної влади надати підтримку певній релігійній конфесії при відкритих утисках інших релігійних організацій. Ці питання були детально розглянуті під час паралельного івенту, організованого неурядовою організацією Public Advocacy у штаб-квартирі ООН у Женеві 9 липня 2019 року.

Як повідомляв раніше офіційний сайт УПЦ, уряд України із порушенням встановлених термінів надав необ’єктивну відповідь на запит Спеціальних доповідачів ООН щодо порушень прав віруючих УПЦ у 2014-2018 роках, про що Представництво УПЦ при європейських міжнародних організаціях поширило відповідний коментар.

Фото епізодів захоплень храмів в Чорногорії

Фото захоплень храмів УПЦ в Україні

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 978

Залишити відповідь