Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про найголовніше в нашому житті (+відео)

Ми повинні так творити подвиг посту, молитви, покаяння і добрих справ, щоб він нас вів до смиренності, а смиренність приведе до стяжання Святого Духа.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день пам’яті прп. Серафима Саровського, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, завжди було багато суперечок про те, яка істинна мета життя людини на землі, та саме преподобний Серафим Саровський, котрий «своїм життям показав, як людина може і повинна жити на землі», чітко її визначив.

«Одні кажуть, що людина має все життя постувати, і тоді вона виконує свою мету, інші кажуть, що людина має все життя каятися, треті кажуть, що людина має відвідувати немічних, допомагати їм. Але прп. Серафим — той святий, який сказав чітко і ясно, яка мета земного життя людини. Мета подвигу людини, який вона творить на землі — це є стяжання благодаті Святого Духа», — сказав Блаженніший владика.

При цьому Його Блаженство підкреслив: «Не піст, не молитва, не покаяння, не відвідування хворих є метою життя людини, але це є засіб для стяжання благодаті Святого Духа… Тому що благодать Святого Духа дається людині за смирення. Святий апостол Петро говорить, що “Бог смиренним дає благодать” (1Пет. 5:5)».

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, як саме Божа благодать смиряє людину. «Усі подвиги, які людина творить у молитвах, покаянні, допомозі немічним, — це є засоби для того, щоб себе смирити. А коли ми смиряємо себе перед Богом, тоді Бог дає нам благодать, — відзначив владика. — Що таке Божа благодать? Це сила, яка не тільки дає нам життя, а яка зміцнює нас, робить нас достойними звання людини, це сила, яка втішає нас, яка допомагає нам у хворобах, яка допомагає нам терпіти, любити, прощати».

Насамкінець Архіпастир побажав, щоб свій духовний подвиг ми творили на землі так, «аби він нас вів до смиренності, а смиренність — до стяжання Святого Духа, що не тільки допоможе проводити нам достойно земне життя, але сподобить вічності у Царстві Небесному».

Просмотров: 1796

Залишити відповідь