Міжнародний хресний хід прибув до Почаївської Лаври

В суботу 3 серпня 2019 року міжнародний хресний хід, в якому взяли участь паломники з Польщі, Білорусі і Волині, прибув до Свято-Успенської Почаївської Лаври. На святих воротах учасників хресної ходи, які подолали протягом більш аніж двох тижнів понад 300 кілометрів, зустріли насельники святої обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Лаври.

Після слова вдячності за понесені труди, всі були окроплені святою водою, паломникам була запропонована трапеза.

Також 31 липня 2019 року до Почаївської Лаври прибув хресний хід із м. Здолбунова (Рівненська область). Учасниками цієї хресної ходи були понад 500 віруючих Української Православної Церкви. А 1 серпня на святу Почаївську гору прибув хресний хід з м. Івано-Франківська, учасниками якого стали 250 православних християн.

2 серпня, в день пам’яті святого і славного пророка Божого Ілії Фесвітянина, відбувся традиційний щорічний Хресний хід із чудотворною «Почаївською» іконою Божої Матері з урочища «Вірля» до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Сьогодні, 4 серпня, напередодні дня пам’яті «Почаївської» ікони Божої Матері, о 14:00 в Преображенському соборі Лаври розпочалася мала вечірня з акафістом перед чудотворним образом, о 17:00 – всенічне бдіння.

У день свята, 5 серпня, будуть відслужені дві Божественні літургії: о 5:00 – рання Літургія (Преображенський собор), о 9:00 – пізня Літургія (Преображенський собор). Після закінчення пізньої Літургії відбудеться Хресний хід територією Лаври, під час якого чудотворна ікона буде віднесена в Успенський собор.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2133

Залишити відповідь