Предстоятель: У боротьбі з демонами найбільша помічниця — Пресвята Богородиця

У день пам’яті Почаївської ікони Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав до смиренної молитви до Божої Матері, щоб Вона допомагала нам «берегти нашу внутрішню обитель — душу — неушкодженою», а Православну віру — чистою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель зазначив, що через Свої ікони Божа Матір «подавала і подає багато дивних чудес, допомагаючи нам у несінні нашого земного хреста, що складається з турбот і хвороб». Саме тому православні християни так шанують Її святі образи і зокрема Почаївський образ Богородиці.

«Матір Божа захищає кожну душу, яка звертається до Неї з молитвою, — відзначив Архіпастир і додав: — Кожна душа — це обитель, в якій має жити Бог, та в одній душі живе Бог, а в іншій живуть пристрасті. На цю святу обитель часто нападають демони, і в такі часи духовної боротьби ми повинні пам’ятати, що в нас є велика заступниця і помічниця — Пресвята Діва Марія».

Як підкреслив Блаженніший владика, щоб берегти нашу душу неушкодженою — аби вона була «вмістилищем Невмістимого Бога, а не вмістилищем наших пристрастей і пороків», — ми повинні постійно звертатися зі смиренною молитвою до Божої Матері.

«Тоді Матір Божа буде допомагати нам жити по-християнськи: не як диктує цей світ, а як говорить Бог, — пояснив Предстоятель. — Тому що Бог є Святий, а ми у цьому світі, які встановлюємо свої правила, грішники, і наші правила — грішні. А Божі заповіді — святі, і та людина, яка живе за святими Божими заповідями, сама стає святою».

Наостанок Блаженніший Митрополит Онуфрій підсумував: «Нехай Божа Матір покриває нас від всякого зла, допомагає нам благополучно проходити терені свого земного життя, аби ми пройшли його так, щоб після нього сподобитися вічного блаженства у Царстві Небесному».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3320

Залишити відповідь