Не дивіться на проблеми, дивіться на Бога — Предстоятель (+відео)

Які б не були страшні проблеми, не варто зосереджуватись на них, потрібно триматися Господа і Він завжди допоможе.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй недільній проповіді 18 серпня 2019 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель у своєму тлумаченні Євангельської історії про ходіння Спасителя по водах підкреслив, що Господь показав нам силу свого Божества. «Тільки Бог може йти по воді, як по суші. Людині це не дано», — сказав він.

Тому, за словом Архіпастиря, подолання будь-яких труднощів неможливе тільки зусиллями волі людини або групи людей.

«Як вчать святі отці, життя земне — це і є море, на якому постійно з’являються хвилі — іноді більші, іноді менші. Це житейське море неможливо переплисти, сподіваючись тільки на свої сили…, об’єднуючись в якісь асоціації, спілки, товариства, — пояснив Блаженніший владика і продовжив. — Господь по цьому морі йде, як по суху, а нам просто треба триматися Бога і приліплятися до Нього».

Його Блаженство зазначив, що так, як Христос заснував Церкву і назвав Її Своїм Тілом, то триматися Господа означає бути членом цього Тіла: «не випадати з нього і тоді ми пройдемо безнапасно наш шлях».

Нагадавши про помилку апостола Петра, Митрополит Онуфрій закликав вірних твердо слідувати за Христом. «Не треба людині відривати свій погляд від Бога, не треба дивитися на стихії, не треба дивитися на проблеми, а треба дивитися на Бога», — сказав Його Блаженство.

Предстоятель попередив про небезпеку, яка підстерігає тих, хто відпадає від Бога: «Коли людина відриває свою увагу від Бога, то починає дивитися на тварні речі. Від цього її розум потрапляє в оману, вона починає сподіватися на себе, з’являється гординя. А супутниця гордині — страх. Коли ми починаємо на себе сподіватися, ми тонемо. Таким чином Господь на прикладі Петра показує нам: “не ти йшов своєю силою, а Я тебе вів і ось зараз ти тонеш, тому що забув хто Я”».

«Не треба дивитися на проблеми і на них зосереджуватися, треба подивитися на Бога і сказати: «я грішний, недостойний, заслуговую цього, допоможи мені, бо я гину!», сказав Предстоятель і запевнив: «Господь обов’язково простягне руку, підтримає, підніме, зміцнить і допоможе!».

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, триматися Святої Церкви, Яку Господь заснував Своєю Кров’ю, оживив Святим Духом, в Якій Господь Сам перебуває постійно, як Богочоловік. Будемо в Церкві силою Христовою долати всі труднощі цього земного життя і так досягнемо вічного блаженства на Небі у Христі Іісусі Господі нашому», — побажав Первосвятитель.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1777

Залишити відповідь