Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про справжню молитву (+відео)

Від правильної віри народжується правильна надія — не на себе, а на Бога, народжується правильна любов — не комерційна, а жертовна, народжується правильна смиренна молитва, що й наближає людину до Бога.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у день свята Преображення Господнього, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель відзначив, що Господь преобразився перед апостолами Петром, Іаковом та Іоанном на горі Фавор (Мф. 17: 1-9), аби показати, що «кожна людина повинна щодня себе преображати — все більше і більше уподібнюватися Богу».

«До цього подвигу покликана кожна людина, і преображення не припиняється і в майбутньому віці, навіть святі у вічності постійно уподібнюються Богу, все більше і більше наближаючись до Нього. Оскільки Бог Нескінченний, то і це уподібнення Богу — нескінченне. І в цьому краса та головне щастя і радість майбутнього віку, що людина постійно себе преображає», — зазначив Блаженніший владика.

Архіпастир пояснив, чому людина має постійно себе духовно вдосконалювати, навівши наступне порівняння. «Якщо людина — майстерний лікар або художник, то постійно себе вдосконалює, щоб відточити свою майстерність, покращити своє мистецтво. Так людина повинна над собою працювати і для того, щоб поліпшити свій образ християнина, даний їй Богом», — сказав він.

На переконання Блаженнішого Митрополита Онуфрія, саме молитва допомагає нам преображатися.

«Господь преобразився на горі Фавор за допомогою молитви, — додав владика. — Молитва має величезну силу — вона наближає людину до Бога, руйнує ту стіну, яку ми самі зводимо між собою і Богом, дає людині відчувати Істину і можливість розуміти волю Божу, а розуміючи волю Божу, людина правильно її творить і уподібнюється Богу».

Водночас, як зауважив Предстоятель, не будь-яка молитва преображає людину, а тільки та, «яка ґрунтується на правильній вірі та на правильному знанні про Бога».

«Спаситель взяв трьох апостолів на Фаворську гору: апостол Петро — це образ віри, апостол Іаків — образ надії, апостол Іоанн — образ любові. Якщо людина має правильну віру, то від цієї віри народжується правильна надія — людина покладає надію не на себе і багатство, а на Бога. Від правильної віри народжується правильна любов — не комерційна, а жертовна любов. На правильній вірі твориться правильна молитва — смиренна молитва, молитва покаяння, вона й преображає людину і наближає до Бога», — резюмував Його Блаженство та закликав усіх до щоденної молитви і праці над духовним вдосконаленням.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2428

Залишити відповідь