Священники УПЦ взяли участь у військовому паломництві в Польщі

На Святій Горі в Грабарці всі паломники помолилися про мир в Україні.

З 18 по 20 серпня 2019 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення архієпископа Вроцлавського і Щецинського Георгія, військові священники УПЦ взяли участь у міжнародному військовому паломництві до Святої Гори Грабарки, яке було організовано православним ординаріатом Війська Польського сумісно з Міністерством оборони Республіки Польща. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Бориспільської єпархії.

До складу делегації увійшли: керівник сектору Синодального військового відділу душпастирської опіки воїнів інтернаціоналістів та учасників бойових дій прот. В’ячеслав Яковенко, який її очолив, керівник єпархіального військового відділу Бориспільської єпархії прот. Володимир Гонтар, керівник єпархіального військового відділу Білоцерківської єпархії прот. Дмитро Марандюк та клірик Бориспільської єпархії ієрей Максим Молотков.

Під час паломництва відбулась 24-та щорічна хресна хода, протяжністю 16 км, від м. Семятичі на Святу Гору Грабарку. В ніч з 18 на 19 серпня у Преображенському храмі на горі було відслужено літургію, яку очолив владика Георгій. Під час богослужіння всі священнослужителі піднесли сугубу молитву за мир в Україні.

Владика Георгій висловив підтримку Польської Православної Церкви УПЦ та занепокоєність перешкоджанням діяльності священників УПЦ у силових структурах України.

Делегація Української Православної Церкви також відвідала монастир преп. Онуфрія Великого в селі Яблечне (Польща) в якому, перед чудотворним образом святого, помолилась за нашого Предстоятеля та Церкву.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1076

Залишити відповідь