Священнослужителі УПЦ взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора (оновлено)

У п`ятницю, 23 серпня 2019 року, ієрархи та священники єпархій Української Православної Церкви взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора у багатьох містах та селах України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор на центральній площі м. Мукачева привітав усіх присутніх з прийдешнім Днем Незалежності України, та побажав процвітання й благословіння рідній Українській державі з її боголюбивим народом.

Цього ж дня в обласному центрі відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці Дня Незалежності України, про це повідомляється на сторінці Закарпатської обласної ради.

З благословення митрополита Феодора участь в заходах взяло духовенство та чернецтво Мукачівської єпархії. Урочисті заходи розпочалися на площі Народній підняттям Державного прапора України. Продовжилася урочистості покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку. З розгорнутим 100-метровим стягом святкова хода попрямувала до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину. На набережній Незалежності поклали квіти до пам’ятника Августину Волошину, прозвучав Гімн України, затим урочиста колона вирушила на площу Театральну. Урочистості продовжилися святковим концертом в обласній філармонії.

На Майдані Незалежності міста Вінниці святкування розпочалось урочистим підняттям прапора біля будівлі Вінницької міської ради. Урочистості проходили за участю місцевої влади, військових та молоді. В урочистому заході взяв участь митрополит Вінницький і Барський Варсонофій.

Пізніше в залі Вінницької обласної філармонії відбувся урочистий захід з нагоди 28-Ї річниці незалежності України, у якому на запрошення керівництва області взяв участь митрополит Варсонофій. На урочистостях були присутні голова Вінницької ОДА В. В. Коровій, представники Вінницької обласної та міської влади, делегації з Польщі, Румунії, Чехії, Молдови.

З благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, участь у державному заході з нагоди Дня Прапора на Київському майдані, біля пам`ятника борцям за волю та незалежність України Луцька взяли священнослужителі єпархії.

На заході були також присутні представники регіональної влади, політичних партій, громадських організацій, військових формувань та національної поліції.

Церемонія, за участі керівництво області, військовослужбовці, духовенство, молодь, жителі обласного центру та гості міста, урочистого підняття синьо-жовтого прапора пройшла на Алеї пам’яті біля Дніпропетровської Обласної державної адміністрації.

Серед почесних гостей у святі взяли участь митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, вікарії Дніпропетровської єпархії УПЦ архієпископ Новомосковський Євлогій і єпископ Петропавлівський Андрій, а також клірики єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1532

Залишити відповідь