«Слово Предстоятеля»: Чому нас вчить Божа Матір? (+відео)

24 серпня 2019 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов сорок четвертий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про Успіння і Погребіння Божої Матері, підкресливши, що Богородиця, яка «була і є найкращою людиною», є для нас «зразком чистоти, смирення, скромності і Боголюбства».

Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав, що зі Святого Євангелія ми дізнаємося про те, що «коли Спаситель жив на землі, Божа Матір невідступно слідувала за Ним; коли Спаситель вознісся на Небо, то Вона сумувала від розлуки за Ним і любила ходити на Гріб Господній, у Гефсиманській сад, де усамінтнювався Господь; тому Вона звернулася з молитвою до Господа, щоб Він забрав Її на Небо, і Її слова були почуті…».

Водночас Блаженніший владика зауважив, що Божа Матір є «найкращою людиною», і навів слова істориків про Неї як людину. «Божа Матір була зросту середнього, колір обличчя був, як колір стиглої пшениці, очі були кольору стиглої маслини, волосся було світло-русяве з золотистим відтінком, брови чорні, губи кольору троянди, лице продовгувате, руки з довгими пальцями. Вона була дуже скромною і смиренною, і коли люди слухали Її слова, то наповнювалися Небесною радістю», — розповів владика.

Також Його Блаженство згадав слова сучасника Пресвятої Богородиці — св. Діонісія Ареопагіта, який мав честь особисто спілкуватися з Богоматір’ю і написав про це в листі до апостола Павла: «Якщо б я не знав, Хто такий є Бог, то віддав би Їй Боже поклоніння. Те блаженство, яке відчув я від спілкування з Нею, не може зрівнятися ні з яким блаженством, ні з яким щастям земним. Я бачив Матір Преблагого Бога!».

Насамкінець Предстоятель закликав нас в усьому брати приклад із Божої Матері. «Успіння Божої Матері нагадує нам про те, що якщо ми будемо жити благочестиво, ухилятися від гріхів, будемо молитися Богові, будемо любити Бога і ближнього, то й наша земна смерть буде для нас не часом муки і страждання, а успінням, тобто солодким сном, за допомогою якого ми переходимо із земного життя у вічне», — підсумував він.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1692

Залишити відповідь