Віруючі українці зможуть фотографуватися на паспорт в головних уборах

Кабінет міністрів України ухвалив Постанову від 17 липня 2019 року, якою вносяться зміни до оформлення документів, що посвідчують особу, тому українці вже через два місяці зможуть фотографуватися на паспорт в головному уборі. Як відзначили на Урядовому порталі, такі зміни прийнято для адаптації українського законодавства до міжнародного, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема, як відзначили в Кабміні, «урядове рішення прийнято з метою розбудови Єдиного державного демографічного реєстру та адаптації законодавства України до міжнародного законодавства та встановлених уніфікованих вимог до відцифрованого образу обличчя особи, що вноситься до Єдиного державного демографічного реєстру та сторінки даних документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус з урахуванням рекомендацій IКAO Doc 9303 [Міжнародної організації цивільної авіації]».

Повідомляється, що нові правила, які дозволяють фотографуватися в головних уборах, спростять процес отримання документів для представників різних релігійних конфесій. Попередні правила це забороняли.

Водночас збережено вимоги до фото на паспорт, як-от: фотографування чітко анфас, лоб і обличчя повинні бути відкриті, обличчя повинно займати 70-80% площі знімка та має бути видно плечі. Крім того, людина повинна дивитися чітко в об’єктив, а очі повинні бути відкриті.

Постанова набирає чинності через два місяці з дня її опублікування.

Нагадаємо, що українці вже не зобов’язані оформляти ID-паспорти. Верховний Суд України дійшов висновку у вересні минулого року, що обробка персональних даних в процесі оформлення ID-паспорта, якщо особа не надала згоду, порушує принцип поваги до приватного життя.

Просмотров: 1508

Залишити відповідь