У буковинському селі Михальча вчитель географії організував штурм храму УПЦ (+відео, оновлено)

Тут вже добу парафіяни захищають свій храм від агресивних прихильників новоствореної структури та просять молитовної підтримки всіх віруючих УПЦ. 

25 серпня 2019 року прихильники «ПЦУ» в селі Михальча Сторожинецького району Чернівецької області здійснили невдалу спробу штурмом захопити Свято-Успенський храм УПЦ. Завадили рейдерам, очолюваним вчителем географії Маскалем Василем, парафіяни, які закрили собою вхід до церкви, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії у фейсбук.

Це далеко не перша провокація прихильників «ПЦУ» в селі Михальча, де віруючі вже 196 діб оберігають свій храм від зазіхань.

Підготовка до штурму тривала декілька днів, розповіли в єпархії: «всі минулі дні, учитель географії Маскаль Василь (новий господар храму) обходив будинки по селу і збирав людей на сьогоднішній штурм. Багатьом односельчанам Василь відомий тим що проводив антицерковну пропаганду та ганяв дітей, щоби не відвідували Православну Церкву».

«Сьогодні 25 серпня, за 3 дні до храмового свята була здійснена нова спроба встигнути заволодіти церквою, — повідомили в прес-службі. — Активісти ПЦУ зняли одну секцію огорожі, увірвалися на територію, але віряни закрили собою вхід у церкву».

Силовий штурм припинився, коли на допомогу нечисленним на той момент вірянам почали повертатися односельці, які пішли по домівках після Літургії відпочити, також почали приїздити їхні друзі та священники з інших парафій.

Зазначається, що саме в цей момент дуже активний на початку голова села (який вже не один раз привселюдно обіцяв захопити храм) відійшов в бік і почав просто спостерігати за подіями. Увесь цей час правоохоронці не втручалися.

У кінцевому підсумку, після 5-ти годинного протистояння, учасники конфлікту розійшлися по різні боки церковного двору, а представники релігійної громади УПЦ стали навколо храму, аби не допустити осквернення святині.

Станом на 00:20 протистояння все ще тривало, повідомили в єпархіальній прес-службі: «Ніч, очікуємо нову спробу штурму храму, прихильники ПЦУ не покинули храмову територію».

Близько 100 парафіян цілодобо чергують в храмі. Віруючі попередили правоохоронців про загрозу продовження провокацій. 26 серпня очікують приїзду журналістів центральних телеканалів.

“Християни, просимо, долучіться в келійних молитвах за мир в селі Михальча, бо голові села конче потрібно захопити храм до свята Успіння Пресвятої Богородиці”, – закликали православні буковинці.

Станом на 13-ту 26 серпня з’явилося повідомлення про черговий штурм  у буковинському селі, де вже добу парафіяни захищають свій храм від агресивних прихильників новоствореної структури.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Михальча. Прихильники ПЦУ пішли на штурм Свято-Успенського храму

#Михальча 25 серпня 13:30. ПЦУ пішли на штурм…Помолившись БОГУ ВІЙНИ прихильники ПЦУ пішли на штурм Свято-Успенського храму УПЦ під головуванням вчителя географії.Відволікши в декількох місцях парафіян, нападники зняли одну секцію забору та увірвалися на територію. Так минає 195 доба молитовного стояння за віру в селі Михальча.На даний момент релігійна громада стала навколо храму і недопускає осквернення святині. Триває протистояння. Національна Поліція – бездіяльна.—————-Архімандрит Ювеналій, настоятель парафії УПЦ: «І що Христос заробив від людей? Зневагу і «Розіпни, розіпни Його!» І тільки мала кількість людей залишилась вірна Христу. Але Він все терпеливо виніс і не промовив жодного докірливого слова, лише сказав: «Отець Небесний, прости їм, бо не знають, що роблять». Детальніше: http://bit.ly/33ZUMKY

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Sonntag, 25. August 2019

МОЛОТОслов ПЦУ

#Михальча – МОЛОТ-МОЛИТВОСЛОВ ПЦУ (відеозапис 1 хв)#тут_гарно_все:1. доки основна група прихильників ПЦУ штрумує двері храму, інший активіст з "молитвословом" в руках бігає по храмовій території збиваючи ним замки. 2. подивіться реакцію поліцейського і важливо, що саме так в Україні виглядають "посадові обов'язки представника правохоронних органів"3. виявляється віруючі ПЦУ самі визнають, що можуть спокійно ходити на службу Божу, їм ніхто не забороняє (як наприклад минулої неділі), а не пускають їх тоді коли вони приходять силою штурмувати храм………..Такі середньовічні будні на 196 добі молитовного стояння за віру у селі Михальча.==> Хроніка подій 25 серпня, нова спроба штурму Свято-Успенського храму УПЦ: http://bit.ly/2LaNefC

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Montag, 26. August 2019

Просмотров: 1810

Залишити відповідь