У День Незалежності в усіх єпархіях молилися про мир в Україні

24 серпня 2019 року, у 28-у річницю незалежності України, в усіх храмах і монастирях Української Православної Церкви духовенство єпархій підносило молитви про мир у державі, а також брало участь в урочистих державних заходах, присвячених Дню Незалежності, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на єпархіальні прес-служби.

У День державного свята у Хрестовоздвиженському соборі Києво-Печерської Лаври намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, у співслужінні священнослужителів обителі, звершив подячний молебень.

Після молебню владика Павло звернувся до присутніх: «Від щирого серця вітаю вас з Днем незалежності України: з тим, що в 1991 році була затверджена наша державність, і країна здобула свою незалежність. Також в цей день звершується пам’ять святих преподобних Феодора і Василія, мучеників Печерських, які жили в ХІ ст., перебуваючи в християнській любові один до одного. Вони обидва постраждали, але невпинно молилися, щоб Господь сподобив їх Царства Небесного. Вони показують і нам, як ми повинні ставитися один до одного, і тоді між усіма громадянами нашої країни буде мир».

Нагадаємо, що того ж дня митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та вікарій Київської митрополії архієпископ Обухівський Іона супроводжували  Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія на державних урочистостях, що проходили в Києві на честь річниці незалежності України.

Особливий молебень про мир у державі в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері, що на території Києво-Печерської Лаври, очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

За богослужінням молилися викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл.

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор.

Перед початком молебню владика-ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом та привітав із державним святом.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Дніпро молебень у день свята очолив керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.

Його Високопреосвященству співслужили: архієпископ Новомосковський Євлогій, єпископ Петропавлівський Андрій, секретар Дніпропетровського єпархіального управління протоієрей Миколай Ничипорук, настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Дніпро протоієрей Ярослав Денка і духовенство обласного центру.

Були піднесені молитви за Україну, світ в державі та український народ.

На завершення митрополит Іриней привітав владик, духовенство та віруючих з 28-ою річницею Незалежності України.

Того ж дня митрополит Іриней та вікарні архієреї взяли участь у державних заходах із нагоди річниці незалежності України, що проходили у Дніпрі біля найвищого флагштока України.

У День Незалежності України митрополит Вінницький і Барський Варсонофій взяв участь у покладанні квітів до меморіалу загиблим воїнам у м. Вінниця. Владику супроводжували секретар Вінницького єпархіального управління протоієрей Роман Макар та священники міста Вінниці.

Напередодні керуючий архієрей Вінницької єпархії став учасником урочистого заходу з нагоди 28-Ї річниці незалежності України, що відбувся за участі очільників та представників Вінницької обласної та міської влади, делегацій з Польщі, Румунії, Чехії, Молдови, в залі Вінницької обласної філармонії.

Урочистий молебень за Українську державу і народ в Спасо-Преображенському соборі м. Чернігів святкового дня звершив митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій у співслужінні секретаря Чернігівської єпархії протоієрея Ігоря Пидана та єпархіального духовенства.

Наприкінці молебню митрополит Амвросій привітав молільників зі святом, побажав миру і добробут, окропив святою водою і прикликав на всіх Боже благословення.

Просмотров: 494

Залишити відповідь