Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив вечірнє богослужіння з чином погребіння Плащаниці Богородиці (+відео)

28 серпня 2019 року ввечері, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння з чином погребіння Плащаниці Божої Матері в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Чин погребіння Плащаниці – богослужбова особливість свята Успіння Пресвятої Богородиці. Це згадка про перенесення з Єрусалима Її Пречистого тіла та поховання апостолами його у Гефсиманії.

Згідно зі Священним Переданням, у день кончини Пресвятої Діви Марії всі апостоли, окрім Фоми, зібралися дивним чином в Єрусалимі, щоби попрощатися з Нею. Після успіння Богородиці вони перенесли  Її тіло до Гефсиманії, де три дні перебували біля нього, співаючи псалми. Святе Передання зберегло розповідь про те, що тіло Богоматері не залишилось у гробі – Пресвята Богородиця в силу особливого місця серед усього Божого творіння воскресла і була взята Своїм Сином на Небо не тільки душею, але й плоттю. Тому й богослужіння, присвячене цій події, пронизане не сумом, а хвалою Богоматері, Яка з переходом у Царство Небесне отримала особливу силу заступництва за тих, хто шанує Її.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, сьогодні Предстоятель очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври та велелюдний хресний хід на Ближні печери.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2179

Залишити відповідь