Православні українці допомогли зібратися дітям з малозабезпечених сімей в школу

Традиційні благодійні акції напередодні навчального року, під час яких збирали кошти, шкільне приладдя та одяг, відбулися в різних єпархіях Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Завдяки благодійній акції “Зберемо дітей в школу”, яку провели парафіяни храму на честь Воскресіння Христового в місті Донецьк, 28 сімей отримали набори різного шкільного приладдя. Небайдужі парафіяни також приносили речі та взуття для хлопчиків і дівчаток вікової категорії від 6 до 17 років. Батьки з почуттям глибокої вдячності прийняли допомогу, а дехто з дітей виявив бажання продовжити спілкування з храмом. З 1-го вересня вони почнуть відвідувати заняття недільної школи.

Відділом з благодійності та соціального служіння Одеської єпархії була проведена аналогічна акція.

28 серпня 2019 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафагнела, у Свято-Олексіївському храмі міста Одеси був відслужений молебень на початок навчального року, після якого школярі з багатодітних сімей міст Одеси і Південного отримали різне шкільне приладдя, після чого для всіх дітей було запропоновано солодке частування і розважальний захід.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія напередодні нового навчального року Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань провів щорічну благодійну акцію “Рюкзачок милосердя — 2019”.

У цьому році в Києві шкільні рюкзачки отримали близько 70-ти дітей із понад 40-ка родин. Інформацію про те, що родини отримали допомогу розмістив у себе в фейсбук голова відділу протоієрей Владислав Діханов.

Gepostet von Владислав Диханов am Mittwoch, 28. August 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 100

Залишити відповідь