У день Успіння Богородиці в трьох лаврах УПЦ відзначили престольне свято (+відео, фото)

28 серпня 2019 року, в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Свято-Успенська Києво-Печерська, Свято-Успенська Почаївська і Свято-Успенська Святогірська Лаври урочисто відзначили престольне свято, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби обителей.

У Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі цього дня було звершено вісім Божественних літургій.

Нагадаємо, що святкову Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Діонісій (Константинов), єпископ Васильківський Миколай, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Баришівський Віктор та духовенство Києво-Печерської Лаври.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді. Особливу увагу Предстоятель звернув на смирення Діви Марії та важливість цієї чесноти в житті кожного християнина.

Після закінчення Літургії архіпастирі, духовенство, парафіяни Лаври і численні паломники на чолі з Предстоятелем пройшли хресним ходом навколо Лаври від Успенського собору до Ближніх печер, де було звершено молебень, після якого всі віряни були окроплені святою водою. Також всім присутнім на урочистостях була запропонована святкова трапеза.

А ввечері Предстоятель звершив всенічне бдіння з чином погребіння Плащаниці Божої Матері в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 810

Залишити відповідь