На Житомирщині та Одещині освячено нові храми УПЦ (+відео, фото)

29—30 серпня 2019 року митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон і митрополит Балтський і Ананьївський Олексій звершили освячення новозбудованих храмів в Овруцькій і Балтській єпархіях відповідно, а митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел освятив місце під будівництво літнього храму на території Покровського скиту Одеської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій. 

Зокрема 29 серпня митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон звершив освячення новозбудованого храму на честь Успіння Божої Матері в с. Майдан Овруцької єпархії.

Після Божественної літургії, подячної молитви владика сказав слово, подякував всім за труди у будівництві нової церкви та привітав з цією історичною подією.

Настоятель храму священник Андрій Степушенко був нагороджений священницькою нагородою, а парафіяни отримали благословенні архієрейські грамоти. Дітям були роздані молитвословчики, а дорослі отримали брошури «Основи православної віри».

30 серпня митрополит Балтський і Ананьївський Олексій звершив чин освячення новоспорудженого храму-каплиці на честь святителя Луки Кримського при Балтській районній лікарні в Балтській єпархії.

Архіпастирю співслужили намісник Свято-Покровського Балтсько-Феодосіївського чоловічого монастиря архімандрит Андронік, благочинний храмів Балтського округу протоієрей Роман Іванюта, протоієрей Федір Зубрій, протоієрей Олександр Григоренко, протоієрей Микола Власов, священник Сергій Трохимець.

Благодійники та будівничі храму на честь святителя Луки Кримського були удостоєні нагород Української Православної Церкви.

Того ж дня митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, у співслужінні вікаріїв Одеської єпархії архієпископа Овідіопольського Аркадія і єпископа Арцизького Віктора, а також духовенства єпархії, звершив освячення місця під будівництво нового річного храму на честь Тихвінської ікони Божої Матері на території Покровського скиту в с. Маринівка Одеської єпархії.

У своєму архіпастирському слові митрополит Агафангел привітав присутніх парафіян і благодійників зі знаменною подією в історії Свято-Покровського скиту і зазначив, що сьогодні було звершено молебень і освячено місце під будівництво майбутнього літнього храму на честь Пресвятої Богородиці Тихвінської, день вшанування якої — 9 липня — також є днем ​​заснування Покровського скиту.

«Віримо, що в недалекому майбутньому на цьому місці неподалік від споруджуваного нами хоспісу «Покров» ми спорудимо прекрасний відкритий храм, де буде приємно молитися влітку і отримувати благословення від Пресвятої Богородиці, що являється всім благодаттю Тихвінської чудотворної ікони, особливо шанованої в цій святій обителі», — сказав владика.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 618

Залишити відповідь