Єрусалимський Патріарх Феофіл ІІІ: Визнаю тільки Православну Церкву в Україні, яку очолює Митрополит Онуфрій

4 вересня 2019 року в Єрусалимській Патріархії Блаженніший Патріарх Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III під час зустрічі з Патріаршим Екзархом всієї Білорусі митрополитом Мінським і Заславським Павлом зазначив, що визнає в Україні тільки Українську Православну Церкву, очолювану Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт church.by.

Під час зустрічі обговорювалася гостра тема — про нинішню ситуацію в православному світі. Його Блаженство відзначив, що одним з найважливіших діянь в сучасному світі є прагнення зберегти єдність Святої Православної Церкви. З глибоким сумом він переживає те, що відбувається сьогодні в Україні. «Я визнаю тільки одну Православну Церкву в Україні, яку очолює митрополит Онуфрій», — сказав Блаженніший Патріарх. Він особливо підкреслив, що, на думку святих отців, саме розкол є найтяжчим гріхом проти Божественної любові, яка лежить в основі церковної єдності.

Митрополит Павел висловив сердечну подяку Блаженнішому Патріархові Феофілу за його тверду позицію в стоянні за єдність святого Православ’я, яке буде непорушним, якщо збереже свою основу – канонічний устрій.

Нагадаємо, раніше ієрарх Елладської Православної Церкви митрополит Керкірський Нектарій також заявив, що визнає в Україні тільки одну канонічну Церкву — УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 7038

Залишити відповідь