Більше тисячі вінничан помолилися за нічною Літургією з нагоди дня Всіх святих краю на площі перед Спасо-Преображенським собором

14 вересня у Вінниці святкується також день міста.

У ніч з 13 на 14 вересня 2019 року, з нагоди свята на честь Всіх святих землі Вінницької та 81-Ї річниці з дня народження митрополита Макарія (Свистуна), митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію на площі біля Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Вінниці. Владиці співслужило духовенство Вінницької єпархії, урочисте богослужіння зібрало більше тисячі богомольців. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

«На жаль, через те, що Спасо-Преображенський собор досі перебуває в руках колишнього Вінницького митрополита Симеона та його не надто чисельної пастви, величезна кількість духовенства і віруючих змушена була молитись просто неба, — зазначають у єпархії. — Втім, це не зіпсувало святкової, майже пасхальної, атмосфери спільної молитви».

Після причасного вірша керівник Історичного відділу Вінницької єпархії протоієрей Назарій Давидовський розповів про угодників Божих, які входять до Собору Вінницьких святих. По завершенні Літургії було звершено молебень на якому, зокрема, піднесено молитву про м. Вінницю та його мешканців, оскільки 14 вересня у Вінниці святкується день міста.

Завершилось богослужіння заупокійною лінією за спочилим митрополитом  Макарієм, після якої архіпастир звернувся до богомольців з привітанням та словами настанови.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2025

Залишити відповідь