У селі на Чернігівщині представники «ПЦУ» побили священника та жінку (відео)

13 вересня 2019 р. у селі Припутні Ічнянського району Чернігівської області сумно відомий у Ніжинській єпархії заборонений у служінні ієромонах Леонтій з представниками невизнаної у світі «ПЦУ» за підтримки поліції зрізали замки з місцевої церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії. 

І хоча розкольники привели з собою юриста, виявилось, що жодних правових підстав у них на претензії щодо храму немає. Коли ж місцевий священник та парафіяни спробували завадити подібним діям, проти них застосували фізичну силу, про що свідчить відзняте відео. Постраждалу парафіянку УПЦ госпіталізували до лікарні з забоями різного ступеня та підозрою на струс мозку. Адже били її кремезні молодики, які називали себе націоналістами. Наразі з’ясовується, чому представники поліції допустили подібні дії.

Події в Припутнях вкотре довели, що у «пцушників» на Чернігівщині настала глибока криза. Адже ламати двері храму прибула та сама жменька кількох маргінальної зовнішності адептів розколу, яка гастролює з подібними турами по всій області.

Зрештою, правоохоронці з’ясували, що Леонтій їх обдурив, і жодних прав власності на храм він не мав. Навіть більше, на підставі його заяв подано скаргу до слідчих органів про вчинення обласними чиновниками підробки документів, адже ще місяць тому заступник голови Чернігівської ОДА Н. Романова в листі повідомила, що документи, які були прислані на переведення парафії в Припутнях до «ПЦУ» за результатами фіктивних зборів, не будуть розглядатись, бо не відповідають необхідним нормам.

Наразі всім присутнім було ще раз роз’яснено, що ієромонах Леонтій, котрий спровокував означені події, заборонений у священнослужінні після засудження Ніжинським міським судом по кримінальній статті до п’яти років позбавлення волі з виправним терміном до трьох років. Цей факт викликав неабиякий подив у присутніх, тим паче, коли вони дізнались всі пікантні обставини його кримінальної біографії.

Зрештою, духовенство Ніжинської єпархії Української Православної Церкви звершило в храмі богослужіння та відновило зіпсовані замки до церковних дверей. А розкольники, як розповіли селяни, пішли пиячити.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1245

Залишити відповідь