Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим служив за Божественною літургією в Мадриді

15 вересня 2019 року, в Неділю 13-у по П’ятидесятниці, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим спільно з іншими ієрархами звершив Божественну літургію в храмі святої рівноапостольної Марії Магдалини в Мадриді (Іспанія). За Літургією також служили: митрополит Волоколамський Іларіон, Голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату, архієпископ Мадридський і Лісабонський Нестор, єпископ Слуцький і Солігорський Антоній, секретар Мадридської єпархії, ключар храму святої рівноапостольної Марії Магдалини протоієрей Андрій Кордочкин, заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, секретар з міжхристиянських відносин ВЗЦЗ МП ієромонах Стефан (Ігумнов), секретар Слуцької єпархії протоієрей Миколай Лабинько та клірики храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Після літургії митрополит Никодим звернувся до парафіян храму, серед яких переважна більшість є українцями, зі словом та передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Зокрема, митрополит Никодим сказав, що: «віра не має меж, вона не має кордонів, вона не має політики, вона не має земного. Віра – це те, що міняє людину. Віра – це молитва. Віра – це те, що дає людині проявити себе тут на землі. Ми чуємо слово Боже і це Слово Боже прикликає нас змінити себе, змінити своє життя, де б ми не були, ким би ми не були у соціальному нашому відношенні, яких би величин ми не досягали. Але саме головне зберегти віру Христову, православну. Тут зібрались різні люди, з різних країн, тому нехай Господь благословить кожного з нас і в сьогоднішній день з нашої багатостраждальної країни, з нашої держави знову лине молитва. Як приємно чути, що тут в кожному храмі підноситься молитва благочестивого Божого народу за українську землю, за народ, за людей, які страждають там від війни, від кровопролиття, від всього того, що привнесли в це наше страждання політики. Тому є можливість, браття і сестри, приходьте до цього храму, моліться єдиному Богу, і Господь почує наші молитви й воздасть кожному з нас те, що ми заслуговуємо тут на землі, там у вічності та Царстві Божому».

Після богослужіння митрополит Никодим мав тепле особисте спілкування з парафіянами храму.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим і заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич перебувають в Мадриді, де беруть участь в конгресі громади св. Егідія. В рамках заходу 17 вересня митрополит Никодим матиме виступ на секції «Між силою і слабістю. Християнські мученики нашого часу і мир».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 654

Залишити відповідь