Палії Десятинного монастиря письмово вибачилися перед вірянами громади

Архітектори Олексій Шемотюк та Олександр Горбань, які 24 січня 2018 року намагалися вчинити підпал Володимиро-Ольгинського храму Десятинного чоловічого монастиря в м. Києві, звернулися до релігійної громади Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці з покаянним листом. У Десятинному монастирі зазначили, що зважаючи на покаяння та християнську любов, громада приймає зверненя і готова це підтвердити на черговому засіданні суду, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Facebook-сторінку Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці.

У своєму покаянному листі О. Шемотюк та О. Горбань принесли релігійній громаді публічні вибачення та зазначили, що «не мали меті будь-які дії, які були б небезпечні для життя або б мали наслідком знищення майна громади, також жодним чином не мали на меті образити почуття віруючих».

За словами паліїв, вони обрали «не гідний для віруючої, освіченої людини спосіб протесту» та розкаюються у своєму вчинку.

Вони також завірили віруючих громади, що це звернення «не є даниною формальності» і написано не задля того, щоб пом’якшити покарання. «Ці слова звернення до Вас не є даниною формальності, не є намаганням отримати поблажиливе ставлення до нас при обранні покарання, а засвідчують щирий жаль з приводу власного вчинку. Попри те, що питання покарання для нас не є байдужим, набагато важливішим для нас є бажання вибачитись за свій вчинок, щоб відчувати себе людиною, гідної самоповаги, людиною, почуття якої поважає суспільство», — зауважили в листі громадяни О. Шемотюк та О. Горбань.

Нагадаємо, в січні 2018 року О. Горбань і О. Шемотюк піднялися на дах храму Десятинного Різдво-Богородицького монастиря м.Києва і підпалили, однак зловмисників вдалося затримати на гарячому – з каністрами палива. 5 лютого того ж року братія Десятинного монастиря подала заяву до Київського апеляційного суду.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1244

Залишити відповідь