У Варшаві відбулася зустріч голови Представництва УПЦ при міжнародних організаціях з Предстоятелем Польської Православної Церкви

19 вересня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор мав зустріч з Предстоятелем Польської Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Варшавським і всієї Польщі Саввою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На початку спілкування єпископ Віктор передав Предстоятелю Польської Православної Церкви теплі привітання від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія та висловив вдячність за постійну молитовну підтримку Української Православної Церкви.

Єпископ Віктор проінформував Предстоятеля Польської Церкви про становище Української Православної Церкви після зміни державної влади в Україні, висловивши стримане сподівання на поступове припинення утисків вірян і релігійних організацій УПЦ, посилаючись на публічні висловлювання перших осіб держави про невтручання у справи Церкви та стійке прагнення до встановлення міжконфесійного миру. Зокрема, архієрей УПЦ зауважив, що за останні місяці захоплення православних храмів прибічниками «ПЦУ» хоч і зменшилися, проте не припинилися зовсім.

Також було зосереджено увагу на інформації щодо обговорення «українського церковного питання» у середовищі Помісних Православних Церков та обговорено інші питання взаємної зацікавленості.

У свою чергу, Блаженніший Митрополит Савва вже вкотре висловив свою незмінну підтримку Українській Православній Церкві та Її Предстоятелю — Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

Нагадаємо, 17-18 вересня архієреї УПЦ взяли участь в міжнародних урочистостях в Білорусі на честь брестського мученика за віру.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1890

Залишити відповідь