Сумська єпархія спростувала інформацію про перехід громади с. Грінченкове до «ПЦУ»

24 вересня 2019 року Сумська єпархія опублікувала офіційну заяву зі спростуванням повідомлень у ЗМІ про зміну юрисдикції релігійної громади села Грінченкове Охтирського району Сумської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

У заяві зазначається: «Останніми часом у ЗМІ з’явилась інформація, відповідно до якої нібито церковна громада святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері Софії с. Грінченкове Охтирського району змінила своє підпорядкування, залишивши Сумську єпархію УПЦ та приєднавшись до ПЦУ.

Така інформація не відповідає дійсності, оскільки загальні збори названої громади прийняли рішення і надалі перебувати у лоні Української Православної Церкви під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого митрополита Сумського і Охтирського Євлогія, про що складено протокол зборів».

23 вересня прес-служба «ПЦУ» повідомила на своєму сайті, що релігійна громада святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії села Грінченкове Охтирського району приєдналася до цієї структури 19 вересня.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 700

Залишити відповідь