У день престольного свята Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври (+відео)

27 вересня 2019 року, у день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Згурівський Амвросій, духовенство монастиря та гості у священному сані з Румунської і Японської Православних Церков.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням було піднесено сугубу молитву про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Предстоятель звершив дияконську хіротонію над Романом Слабченком, кліриком храму Почаївської ікони Божої Матері у м. Буча.

Наприкінці богослужіння священнослужителі на чолі з Блаженнішим Владикою вклонилися Чесному Хресту. Архіпастир привітав вірян зі святом та благословив усіх.

27 вересня православні християни згадують дві події. У 326 році в Єрусалимі був знайдений хрест, на якому розіп’яли Іісуса Христа. Сталося це близько гори Голгофи, де був розп’ятий Спаситель. І друга подія – повернення Животворящого Хреста з Персії, де він перебував у полоні. У VII столітті повернув його в Єрусалим грецький імператор Іраклій. Обидві події об’єднувало те, що Хрест перед народом воздвигали, тобто піднімали. При цьому направляли його на всі сторони світу по черзі, щоб люди могли вклонитися йому і розділити один з одним радість знайдення святині.\

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у храмі преподобних Антонія і феодосія Києво-Печерських.

Просмотров: 1849

Залишити відповідь