Ієрарх Елладської Церкви: Усі Предстоятелі Помісних Православних Церков не визнають «ПЦУ»

Ієрарх Елладської Православної Церкви митрополит Кіфірський і Антикіфірський Серафим заявив, що всі Предстоятелі Помісних Православних Церков не визнають «ПЦУ» і не поминають за богослужінням главу новоствореної структури, та що «автокефалію» було надано під тиском, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецьке видання «Romfea.gr».

Відповідаючи критикам, які обурилися позицією митрополита Серафима, що була висловлена ним на останньому засіданні Священного Синоду Елладської Православної Церкви, та звинуватили в «антипатріархальності», тобто «нешануванні» Константинопольського Патріарха, владика заявив, що поважає «Вселенського Патріарха Варфоломія і Вселенський Патріархат в цілому» і що молиться за Патріарха і священство.

Водночас митрополит Серафим вважає, що, як єпископ Церкви, «зобов’язаний виконувати слово Божественної Істини, Синоду і Архієрейського Собору».

«Не тільки я особисто, але весь сонм Предстоятелів Помісних Православних Церков не визнає українську автокефалію, не поминає [під час богослужіння] нового “предстоятеля”, — зазначив владика і додав: — Чи не зобов’язані ми бути вірними духовенству, монахам і мирянам, зберігати вірність і дотримуватися священних канонів Церкви?».

Також на думку архієрея Елладської Церкви, автокефалію було надано Фанаром «під тиском сильних світу цього, а сама ініціатива її надання є незаконним прецедентом, що суперечить Священним Канонам і традиції двох тисячоліть нашої Церкви».

Нагадаємо, що днями раніше митрополит Кіфірський і Антикіфірський Серафим, коментуючи результати засідання Священного Синоду Елладської Православної Церкви, заявив, що надання «автокефалії» Україні було незаконно прийнято під тиском в геополітичних інтересах і глибоко розкололо український народ, Помісні Православні Церкви, Святу Гору і Синод Елладської Церкви. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5558

Залишити відповідь