У Вінницькій єпархії розпочали збір підписів під зверненням до Президента захистити права вірян УПЦ

28 вересня 2019 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, під час Хресного ходу на честь Зиновинської ікони Божої Матері в Літинському районі Вінницької області, закликав у своєму відеозверненні всіх вірян підписати звернення до Президента України про захист конституційних прав і свобод віруючих Вінницької єпархії та підтримати парафіян громади Преображенського храму с. Лука-Мелешківська, який представники «ПЦУ» погрожують силоміць відібрати. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Facebook-сторінку правлячого архієрея Вінницької єпархії.

«Сьогодні особливий день у Вінницькій єпархії — ми здійснюємо Хресний хід, просимо Божу Матір, щоб Вона молила Господа про мир у нашій єпархії, в нашій країні, щоб Господь захистив і зберіг нас у канонічній вірі, а також допоміг відстояти ті храми, які рейдери хочуть захопити в нашій єпархії», — сказав владика Варсонофій.

Владика нагадав, що представники «ПЦУ» погрожували сьогодні  відібрати силою Свято-Преображенський храм УПЦ у селі Лука-Мелешківська, який вони незаконно «переєстрували» і «не хочуть чекати на рішення суду».

Нагадаємо, що ультиматум громаді УПЦ — «або віддавайте ключі від храму, або завтра відберемо його силою» — представники «ПЦУ», «не соромлячись» правоохоронців, висунули 27 вересня під час круглого столу, організованого за ініціативою голови Лука-Мелешківської ОТГ і за участю представників релігійних громад УПЦ і «ПЦУ», місцевої влади, СБУ  та Національної поліції.

«Сьогодні я оголошую збір підписів під зверненням до Президента, до державних органів, щоб вони втрутилися в цю ситуацію, захистили нас від рейдерів і дали можливість нам спокійно, вільно молитися на нашій святій Подільській землі. Тому, дорогі брати і сестри, прохання по всій Вінницькій єпархії до священників, до вас, мирян, щоб ви підписали це звернення до Президента, щоб він захистив, як Гарант Конституції, наші конституційні права на віросповідання», — підкреслив митрополит Варсонофій, звертаючись до всіх вірних Вінницької єпархії.

Призиваю вас, дорогі брати і сестри, підтримати і підписати звернення до Президента України Зеленського В.А. та державних органів про припинення гонінь та рейдерських захватів храмів на території Вінницької єпархії. З сьогоднішнього дня ми об‘являєм збір підписів по всій Вінницькій єпархії.

Gepostet von Василий Столяр am Freitag, 27. September 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

 

 

Просмотров: 506

Залишити відповідь