Військове духовенство УПЦ направило звернення до Президента України

Звернення до Президента України Володимира Олександровича Зеленського щодо ситуації з обмеженням прав на душпастирську опіку військовослужбовців капеланами Української Православної Церкви були прийняте на загальних зборах військового духовенства в м. Очаків Миколаївської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на kapelan.org.ua.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія щорічні збори військових священників УПЦ проходили 23-25 вересня на території Миколаївської єпархії.

За результатами обговорення питань, що виносились на збори, було прийняте звернення до Президента України Володимира Олександровича Зеленського щодо ситуації з обмеженням прав на душпастирську опіку військовослужбовців капеланами Української Православної Церкви. Також учасники зборів розглянули питання юридичного забезпечення прав військовослужбовців на свободу совісті та віросповідання.

Як повідомлялося, 24 вересня було проведено конференцію на тему «Актуальні питання душпастирської опіки військовослужбовців відповідно до останніх змін чинного законодавства та перспективи подальшої співпраці з військовими формуваннями України». На зібранні було зачитано привітання учасникам зборів від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

25 вересня на зустрічі, крім духовенства, виступили: від ветеранських організацій та учасників бойових дій – доповідь виголосив капітан 1 рангу, учасник бойових дій Подолянчук Володимир Володимирович, від військових – військовий комісар м. Очаків і Очаківського району полковник Леурда Геннадій Павлович.

Після пленарного засідання відбувся науково-практичний семінар на тему: «Форми та методи духовно-пастирської роботи з сім’ями військовослужбовців і правоохоронців», модератором якого був клірик Дніпропетровської єпархії, психолог та психотерапевт завідувач кафедри психології та антропології Дніпровського медичного інституту, протоієрей Тарас Марченко.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 893

Залишити відповідь