Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію та освячення храму у Петропавлівській Борщагівці (+фото, відео)

6 жовтня 2019 року, у Неділю 16-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив освячення храму та Божественну літургію у церкві на честь преподобного Симеона Стовпника у селі Петропавлівська Борщагівка неподалік Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили єпископ Діонісій (Константинов), вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, духовенство храму та гості у священному сані.

Під час малого входу Блаженніший Архіпастир нагородив настоятеля храму протоієрея Василія Алексика правом носіння другого хреста.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням було піднесено сугубу молитву про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: священницьку – над дияконом Максимом Шкотом, кліриком Святошинського благочиння м. Києва; дияконську – над студентом 4 класу заочного сектору Київської духовної семінарії Рустіком Чопенком.

Після відпусту Предстоятель привітав вірян зі святом і вручив церковні нагороди благодійникам та активним парафіянам, які докладають зусиль для благоустрою храму.

Історія храму на честь преподобного Симеона Стовпника сягає 18 століття, коли угіддя Петропавлівської Борщагівки належали Київському Петропавлівському монастирю, що розташовувався на Київському Подолі. Засновником і першим будівельником храму був ігумен Петропавлівського монастиря Антоній Величковський, який спорудив в 1755 році дерев’яну церкву. 
У 1849 році храм, який потребував капітального ремонту, перебудували за рахунок державної казни і пожертвувань своїх парафіян. Нове життя Симеонівська церква отримала вже на початку 20-го століття. За проектом знаменитого єпархіального архітектора Євгенія Федоровича Єрмакова, впродовж 1908-1909 рр., був побудований новий, кам’яний, п’ятикупольний, двоповерховий храм. 
У богоборчі часи церква постраждала, втратила свій первинний вигляд – були зняті куполи, зруйновано верхній поверх. Церкву перетворили на сільський клуб. 
Церква повернулася до громади у 1992 році. Реставраційні роботи почались у 2002 році, а богослужбове життя відновилось влітку 2011 року. 
Напередодні Архіпастир очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі.

Просмотров: 3258

Залишити відповідь