Напередодні свята Собору отців Ближніх печер Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

10 жовтня 2019 року, напередодні свята на честь Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах (прп. Антонія) спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Петропавлівський Андрій, єпископ Згурівський Амвросій, духовенство монастиря та гості у священному сані.

Уперше святкування на честь святих, мощі яких спочивають у Антонієвих печерах, встановлене у 1670 році. При поновленні печер, пошкоджених землетрусом, було відкрито кілька мощей стародавніх подвижників і влаштований храм в честь Воздвиження Чесного Хреста. У Соборі святкується пам’ять преподобних Антонія Печерського, Агапіта, Аліпія, Іллі Муромця, Іуліанії Ольшанської, Нестора Літописця та багатьох інших. У 1886 році свято Собору Ближніх печер перенесли на 28 вересня (11 жовтня – новий стиль) відповідно до святкування пам’яті Собору святих Дальніх печер (11 вересня).

Завтра Предстоятель звершить Божественну літургію у цьому ж храмі. Початок богослужіння о 8:30.

Нагадаємо, 7-8 жовтня Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у святкових богослужіннях у Троїце-Сергієвій Лаврі.

Просмотров: 2217

Залишити відповідь