Ще в одному буковинському селі віряни УПЦ відстояли свій храм (фото, відео)

Прихильники «ПЦУ» виламали двері в храм, а потім під час сутички побили навіть поліцейських.

Пізно ввечері 1 листопада 2019 року прихильники «ПЦУ» в селі Михальча Сторожинецького району Чернівецької області здійснили чергову невдалу спробу штурмом захопити Свято-Успенський храм УПЦ. Як повідомили Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ в Чернівецько-Буковинській єпархії близько десятка осіб виламали двері та ввірвалися у храм, який вже декілька місяців стоїть зачиненим до рішення суду. У протистоянні, що виникло згодом, дісталося навіть правоохоронцям, які намагалися захистити спершу менш чисельних парафіян УПЦ.

Віряни розповіли, що починаючи з серпня місяця, коли була вже не перша, але найзухваліша спроба штурмом захопити церкву, на території почали чергувати представники релігійної громади УПЦ та прихильники «ПЦУ». Останні встановили навіть свій намет, кошти на який виділили у сільській раді, розповіли місцеві жителі. Відомо, що саме голова села неодноразово привселюдно обіцяв захопити храм і був присутнім під час усіх провокацій.

Цього разу, повідомляють очевидці, основним підбурювачем і одним з тих, хто ламав двері був Валентин Білик. «Він є дуже хорошим другом депутата від нашого округу (203 округ від партії «Слуга народу» – ред.) — Георгія Мазурашу. І підозрюємо, що Валентин Білик має певну підтримку від нього і в цьому питанні».

Розповідаючи про перебіг подій, парафіянка Людмила, яка якраз була на чергуванні, зазначила: «ми сиділи й обговорювали ситуацію в с. Стара Жадова (відбулася спроба захоплення храму УПЦ декількома годинами раніше — ред.) і в якусь мить підбігли до дверей багато людей, почали їх ламати. Чим вони гупали — ми не бачили. Вони зробили коло тим, хто там виламував двері. Нас було троє і ми не мали доступу до них. Почали телефонувати нашим. Але їм потрібен був час, щоб зібратися. На поміч тим, хто ламав двері, відразу почали збігатися їхні прихильники. Таке відчуття, що вони десь поряд чекали, коли почнеться штурм. Ми викликали поліцію, прибуло два правоохоронці. Коли почалася сутичка, то били навіть поліцейських, які нас намагалися захищати. Зрештою нашим парафіянам вдалося таки відстояти свій храм. Тільки от двері повністю зняті та поламані…».

Наразі на території храму знаходяться парафіяни УПЦ та прихильники «ПЦУ», під’їхав додатковий наряд поліції. Ситуація поки, що нестабільна. Віруючі моляться.

У с. Михальча православні відстояли свій храм

У ще одному селі на Буковині – Михальчі православні відстояли свій храм. Зараз віруючі моляться і чергують біля церкви. Прихильники "ПЦУ", які виламали церковні двері, також знаходяться на території. Присутня поліція, яка підтримує порядок.Докладніше: https://bit.ly/323lBf7Читайте нас в Тelegram: https://t.me/upc_news

Gepostet von Українська Православна Церква am Freitag, 1. November 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 820

Залишити відповідь