Предстоятель: Надмірна любов до земних багатств затьмарює Бога (+відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав під час проповіді в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель пояснив дивну поведінку жителів землі Гадаринської, які, побачивши диво зцілення Спасителем біснуватого, не зраділи, а стали благати Господа, «щоб пішов Він від них, великий бо страх обгорнув їх» (Лк. 8, 37). «Любов до багатства зробила їх нечуттєвими до Бога, вони відвернулися від Бога», — наголосив Архіпастир.

Його Блаженство зауважив, що є така категорія людей, які від Бога хочуть тільки земних благ, а про небесне й не думають, та такі люди, за його словами, — найнещасніші.

«Ці люди найнещасніші від усіх людей, бо бачачи Бога, знаючи, що людина створена для вічного блаженства, відмовляються від вічності заради успіху на землі, — сказав владика. — На землі людина не може бути щасливою ніколи, тому що щастя — в Бозі. Не в багатстві, не в славі, не у владі людській, а в Богові. Якщо людина має якесь багатство на землі, але любить Бога і підкоряється Богу, то вона щаслива. Та ніякі багатства, влада не дають внутрішнього миру».

За словами Митрополита Онуфрія, ми повинні «приймати від Бога і солодке, і гірке» і за все бути вдячними.

«Вдачу, здоров’я, гарний бізнес тощо Бог дає нам для втіхи, а скорботи, хвороби дає нам для лікування. Людина повинна приймати все з вдячністю! Якщо ми хочемо бути здоровими, то приймаємо гіркі ліки і виліковуємося. Тому ми повинні приймати, як ліки, скорботи, хвороби, якими Бог зцілює наші душі і робить нас здатними вміщати благодать вічного спасіння», — підсумував Блаженніший владика.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3027

Залишити відповідь