У Греції «ієрархів ПЦУ» не допустили до звершення Літургій

Колишнім митрополитам УПЦ, а нині «ієрархам ПЦУ» Симеону (Шостацькому) та Олександру (Драбинко), які перебувають, згідно з їхніми анонсами, у «першому великому паломництві до Греції після визнання ПЦУ Еладською Православною Церквою», не вдається звершити Літургії у жодному з храмів Грецької Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Хоча самі представники «ПЦУ» анонсували, що у день пам’яті святителя Нектарія Егінського (за новим стилем) планувалося спільне богослужіння на острові Егіна. Судячи з публікацій у соціальних мережах, програма відвідин Греції була повністю змінена. На Егіну представники «ПЦУ» так і не поїхали.

Напередодні у ЗМІ з`явилась інформація, що митрополит Ідрський, Спетський і Егінський Єфрем попросив керівництво «ПЦУ» утриматись від паломництва в його єпархію. Зазначалося, що позиція митрополита Єфрема зумовлена  тим, що «серед духовенства його митрополії вкрай неоднозначне ставлення до ПЦУ, і він відчуває відповідальність за можливий розкол. Він хоче, щоб монастир святого Нектарія залишався доступним для всіх православних, чому може перешкодити факт співслужіння з представниками ПЦУ».

В соціальних мережах повідомляється, що аналогічна ситуація зі спільними богослужіннями сталася і в Патрах.

У зв’язку з протестами місцевого духовенства і змінами у графіку паломництва, делегація поїхали в монастир Благовіщення Пресвятої Богородиці у Неа-Макрі. Але й там Олександра (Драбинку) та Симеона (Шостацького) очікував сюрприз — у недільний день представникам «ПЦУ» не дозволили служити Літургію, і колишні митрополити під час богослужіння обмежилися перебуванням у храмі з іншими мирянами без звершення священнодій.

Нагадаємо, у Кіпрській Православній Церкві попросили Олександрійського Патріарха Феодора ІІ, який прибув на урочистості, не поминати за богослужіннями главу “ПЦУ” Епіфанія.

Фото facebook.com

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 13452

Залишити відповідь