У Неділю 21-шу після П’ятидесятниці Предстоятель очолив святкову Літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

10 листопада 2019 року, у Неділю 21-шу після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Вроцлавський і Щецинський Георгій (Польська Православна Церква), ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, а також братія обителі у священному сані.

За богослужінням молились парафіяни, паломники Києво-Печерської Лаври та студенти Київської духовної академії і семінарії.

Богослужбові піснеспіви виконували: хор студентів КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича).

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірянам євангельське оповідання про зцілення гадаринського бісноватого. Архіпастир розповів про дію нечистих духів на людину, а також про правильне ставлення до багатства та скорбот.

“Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми в своєму житті не робили зла, щоб ми любили один одного, поважали один одного, терпіли один одного. Якщо ми десь спіткнемося, зробимо щось погано – треба встати, не треба лежати. Треба встати і сказати: “Господи, прости мене!”, – і знову жити правильно. І тоді ми будемо недоторканні для темних духів. І ми повинні пам’ятати, що життя земне дане людині не для того, щоб тут нахапати, набрати, нагорнути, а для того, щоб тут, за цей короткий час приготувати себе до вічності, до того життя, заради якого Господь нас створив, яке Господь приготував нам на небі у Христі Ісусі”, – насамкінець побажав Предстоятель.

Під час Літургії були піднесені сугубі молитви про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

За богослужінням було звершено дві хіротонії: священницька – над дияконом Серафимом Давнюком, студентом I курсу Київської духовної академії; дияконська  – над Сергієм Білоусом, студентом 4-го класу Київської духовної семінарії.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1734

Залишити відповідь