Предстоятель: Згрішили — повинні каятися, а не шукати виправдання

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у день пам’яті свт. Іоанна Златоуста прагнути хоч трохи бути подібними до нього та свято зберігати чистоту Православної віри. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Святі є для нас зразками, на який ми повинні дивитися і сказати собі: “Бачиш, як людина може і має жити, а як ти живеш? Перестань красти, перестань ненавидіти людей, перестань грабувати — і ти будеш хоч трошки подібний до святого!”», — наголосив Предстоятель, звертаючись до вірян зі словом проповіді.

Як підкреслив Блаженніший владика, є скарби духовні і матеріальні, але найголовніший духовний скарб — це чиста Православна віра.

«Якщо людина має цей скарб, то завжди може здобути собі спасіння, якщо не має, то навіть може хотіти бути спасенною і ставити питання, як колись книжник питав у Спасителя: “Учителю Добрий, що робити мені, щоб вспадкувати вічне життя?” (Лк. 18, 18), — але не отримає. А вічне життя здобувається просто — живи за Божественними законами!», — пояснив Архіпастир.

Його Блаженство також нагадав важливий урок: якщо ми згрішили, то повинні каятися, а не шукати собі виправдання.

«Якщо ми згрішимо, то повинні не виправдовувати себе, що я був хворий і так далі, а сказати: “Господи, прости мене! Господи, я винуватий!”, — порадив владика і додав: — І Господь завжди простить будь-який гріх, не прощається лише той гріх, в якому ми не хочемо каятися, в якому ми виправдовуємося».

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав жити благочестиво, прощати один одного та берегти чистоту Православної віри. «Це є той шлях, що веде до вічного спасіння у Христі Іісусі Господі нашім», — підсумував Архіпастир.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5445

Залишити відповідь